אוכל  מדורים  סיר שמח
כתום עולה: 2 מרקים עם עדשים
רותי קינן
פורסם: 27.02.17, 10:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 42 תגובות ב-23 דיונים
1. פרווה (וטבעוני)
בבר   (27.02.17)
עם 6 כוסות ציר עוף...
2. ציר עוף? זה המרק הטבעוני?
יעל   (27.02.17)
3. "ציר עוף" - זה מה שקורה כשלא מבינים בכלל מהי טבעונות.
אינשם   (27.02.17)
4. ברשימת המצרכים כתוב מים או ציר עוף
(27.02.17)
בגרסת החורף הנוכחית למרק העדשים הכתומות שלי, החלטתי להשאיר אותו פרווה (וטבעוני) ולהוסיף לו אפונה ירוקה, שניקדה אותו בצבע רענן והוסיפה למרקמו החלקלק גם פריכות מסוימת ורמז של מתיקות. יצא יופי.
5. טבעוני
רוחמה ,   מרכז   (27.02.17)
אוי אוי אוי, הוזכר טבעוני וציינה להוסיף ציר עוף, אוי ואבוי מה יקרה עכשיו לעולם אוי אוי אוי,
חולים בראש כל קבוצת הטבעוני, הפכתם את העניין לכת, וזה כבר מגעיל נהיה, תרגעו.
6. גם אני טבעוני אבל ממש לא מזיז לי מה אתם אוכלים. רק הדיבורים
אילן   (27.02.17)
על זה עשיתם לי סחרחורת. הולך לישון. די. אולי אקום מחר בבוקר ואגלה שאני קרניבור עם דיפלומה. בגלל אלפי המילים הטבעוניות שאתם שופכים ממש לא לעניין.
7. מעניין
מעניין   (27.02.17)
מעניין מה תגובת יוסוף אבו קסיס לקריאת הכרוז אתמול במישחק בסחנין בואו נזיין את היהודים תיתביישו לכם יהודים חסריי כבוד עלובים
8. כתוב "מים או ציר עוף" אז מה הבעיה של הטבעונים הטרללים עם זה?
לא שמעתם על המילה ,   "או"????   (27.02.17)
או שאתם באמת סובלים מירידה קוגנטייבית עקב התזונה המטופשת שלכם?
או שאתם סתם בכיינים.
או -מילה חשובה בחיים!
9. אין דבר כזה עדשים חומות
Tauer ,   צאי ולמדי   (27.02.17)
עדשים חומות הן עדשים ירוקות שפג תוקפן!!!
עדשים ירוקות משנות את צבען בהדרגה במהלך הזמן, תחילה לחום בהיר ולאחר מכן לחום. לפעמים ניתן למצוא אותן באריזות במרכולים, וזאת כנראה הסיבה שיש הסבורים שעדשים חומות הן סוג בפני עצמו. (תאריך אחרון לשיווק על האריזות האלה לא אמין בכלל)
כשבוררים עדשים ירוקות אפשר להבחין ברוב המקרים גם בעדשים חומות ומקולקלות. יתכן שהמשווקים מערבבים ישן וחדש ביחס של 1:10 כי חבל להם לזרוק את הישן.
יש גם עדשים שחורות שזה סוג אחר.
10. הבנת הנקרא מים או ציר עוף
ענת ,   חול   (28.02.17)
או
או
או
11. תקשיבו, טוקבקים שלא יודעים לקרוא, מתחת לוידאו מופיעות המילים
(27.02.17)
טבעוני ופרווה, אז כל מי שכתב שהן לא מופיעות- כנראה צריך משקפיים.
ולכל מי שכתב שמרק עם ציר עוף הוא לא טבעוני- כנראה צריך תגבור בהבנת הנקרא, היא רשמה שאת הגרסה שלה היא העדיפה להשאיר פרווה וטבעונית, אבל המתכון שמצורף מכיל בשר.
אתם מבינים מה ההבדל בין השניים?! בין המרק שהיא הכינה לעצמה ובין מתכון שזה בעצם אסופה של מילים?!
12. לפיליס גלזר יש מתכון נהדר של מרק עדשים כתומות שאני מכינה
בשנים האחרונות ,   פשוט מושלם   (28.02.17)
13. מרק טעים
הטבח   (28.02.17)
אך ממליץ להוסיף שניים או שלושה שיני שום ויוצא הרבה יותר טעים.
14. מעולה
שוש   (01.03.17)
15. למה לקלקל מרקים עשירים וטובים עם בשר ????????? מיותר !!!!!!!
יעל   (14.03.17)
16. המרק הזה רע
שושקה ,   תל אביב   (04.01.18)
המרק הזה רע.
למה את מטגנת בצל ועוד בכמות כל כך גדולה?
למה את לא שוטפת את העדשים ומנקה את הלכלוך?
17. מודה שהסרטון גירה אותי עוד בהיותי במשרד...
אסף ,   ר"ג   (04.01.18)
יצא מדויק וטעים להפליא, לא צריך יותר. מנה מצוינת ! תודה :)
18. אני מסיקה מכל התגובות - שהמתכון כתוב בצורה לא ברורה מספיק
ולכן השאלות שחוזרות ,   על עצמן.   (05.01.18)
19. לכל המגיבים כאן
(05.01.18)
מה זה חשוב מה שמתם ציר עוף או בקר או ציר דגים או ציר חלוד של הדלת העיקר זה ערימת העדשים והאפונה הירוקה שמעלים פי חמש מאות את פעולת המעיים ויש כאלה שמאוד יסבלו מזה כי זה גורם לגאזים. מציעה לכן להוסיף קצת קימל למרק ואפילו כאבקה. ועוד משהו שיעשה מהמרק הזה משהו טוב יותר וזה קצת סלרי לבן או ירוק חתוך לקוביות קטנטנות. ואולי גם קצת ירק למרק כמו שמיר או פטרוזיליה או כוסברה או אפילו שלושתם ביחד. וגם קצת מיץ לימון זה מוסיף המון. ולמרק השני: תוסיפו קצת תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות זה יעשה את המרק ממש מושלם. ובשני המרקים קצת יותר מים כי ליטר וחצי על 300 גרם עדשים זה פחות מידי יצא ממליגה ולא מרק. ושאלה לרותי קינן? למה 50 גרם שומן אווז או 3 כפות שמן? למה את חושבת שמשקל של 3 כפות שמן זה כמו 50 גרם שומן אווז? ומי צריך כל כך הרבה שומן אווז בליטר וחצי מרק? ולמה נקניק אווז וכגם נקניק רגיל? לא יותר טוב נקניקיות? ובמקום נקניק אווז להוסיף בייקון חתוך לקוביות קטנות ומטוגן היטב. וגם כף חרדל מוכן לא תזיק זה מוסיף לטעם. וגם שמיר קצוץ בהגשה משפר את הטעם מאוד.
20. נראה טעים!!!
אלינור ,   תל אביב   (05.01.18)
אני בהחלט הולכת להכין את המרק הראשון היום! תודה רותי
21. לא צריך להשרות את העדשים מראש במים?
השם המעופף   (05.01.18)
בוידאו נראה שמשמשים בעדשים יבשות.
22. למה על כל דבר יש כאלו ויכוחים מלאים בכעס והשמצות?
Raanan Shefa ,   US   (21.01.18)
כל הויכוחים האלו על טבעוני או לא טבעוני מטופשים בעיני. יש פה אפשרות להכין את זה טבעוני (וזה מה שעשיתי למרות שאני לא) או להשתמש בציר בשרי. כדאי לקרוא בעיון לפני שמגיבים וגם אם נניח שחס ושלום היתה טעות וכתבו מרק טבעוני והתברר שזה לא אז מחפשים מתכון אחת במקום להוציא את כל הרוע הזה.
בכל אופן, אני הכנתי את המרק והוא היה מצוין. בוודאי יכנס לרשימת המרקים הקבועים שלנו. תוספת האפונה נהדרת.
23. אם אתה לא אוהב את המרק זה לא אומר שהוא רע.
רענן שפע   (28.01.18)
זה אומר שאתה לא אוהב אותו. אנחנו למשל מאד אהבנו אותו וכבר הכנו אותו פעמיים. הוא מאד קל ומהיר להכנה. למי ששאל על השריה, העדשים הכתומות להבדיל מהירוקות מתבשלות ומתרככות מהר מאד כך שאין צורך. האפונה הירוקה היא תוספת נהדרת ומאד מרעננת.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה