אוכל  נבחרת השפים  אבי לוי
שף אבי לוי מכין מרק חרירה
אבי לוי
פורסם: 09.03.17, 09:44
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 30 תגובות ב-19 דיונים
1. חבל שלא הייתי בגדוד 9 בתקופה שאבי בישל שם
קוקו שאנל ,   צרפת   (09.03.17)
הייתי כמה שנים לפניו ולא זכיתי לטעום ממטעמי.
2. אולי מספיק עם אוכל מרוקאי. אפשר לעבור למרק צ'ורבה של אמא שלי
DANY -דני ,   TORONTO טורונטו   (09.03.17)
כשאני מגיע לישראל לביקור מולדת עם סינתיה אישתי.אני שם פעמיי לחיפה למסעדת אריה בעיר תחתית בשוק התורכי לאכול מרק צ'ורבה שהוא מרק חלומי בטעמו..מוצאו של מרק צ'ורבה הוא ברומניה שם גם נולדתי. מרק זה אהוב מאוד בכל מזרח אירופה.
נעשיתי מכור למרק צ'ורבה מאז שביליתי עם סינתיה אשתי במסעדת יורן בטורונטו, המתמחה באוכל רומני ובמיוחד במרק צ'ורבה . השפית ספינקה פינקה אותנו במרק צ'ורבה עם 3 קציצות גדולות מהרגיל, לאחר שסיפרתי לה שאני ישראלי לשעבר והייתי טייס בחיל האוויר לפני 45 שנה. לא סיפרתי לה שהטסתי טיסנים ,כי אם הייתה יודעת אני בטוח שהייתה מתאכזבת והייתי מקבל מנה קטנה יותר. מרק צ'ורבה שהכינה לא מהעולם הזה, ממש גן עדן. ומאז ,כל לילה כשאני במיטה לפני השינה,סינתיה מפנקת אותי בצלחת גדושה במרק צ'ורבה וקיבינימט צחצוח השיניים. אני נרדם עם חיוך דבילי על השפתיים. וחולם על הלילה של מחר, שאקבל את המנה הבאה.ומילה אחת לשף אבי.כמות המלח הוא גדול.אפשר להפחית עד לרבע כפית לליטר מרק. אשמח לקבל מתכון לצ'ורבה או אולי הזמנה הביתה לאכול מרק זה ביחד. אני מגיע לישראל בפסח
3. לכל הטבעונים תפנימו! זה לא מרק טבעוני! זה מרק מרוקאי!
(09.03.17)
4. אני מרוקאי ולא סובל את המרק הזה.
שמעון   (09.03.17)
5. מה איכפת לי מהחרירה שלכם
(09.03.17)
אין לכם כתבות יותר מענינות לעשות?
6. טחנתם תמוח עם כל המתכונים הידועים
שרית   (09.03.17)
תהיו יצירתיים המטבח המרקואי מספיק עשיר בשביל לא לחזור על אותם מתכונים לעוסים
יצאה לי כבר חררה מהחרירה והדג המרוקאי.
ועוד דבר - אבי אני באמת מעריכה את הבישול שלך אבל חלאס צא קצת מהמשבצת של מרוקו/אלג'יר - תראה עולם תחווה מטבחים שונים משלך וז תנסה לשלב בין מטבחים - יצירתיות היא לא מילה גסה
7. הכנתי כמה פעמים את החרירה של אבי לוי
תהילה   (09.03.17)
מדהים מדהים מדהים
8. חתכו בעריכה
יוסי   (09.03.17)
את הסצנה על המרק הזה חתכו
בעריכה של גבעת חלפון.
9. טעיםםםםם
נורית   (09.03.17)
10. עוד פעם הטבח הפרימיטיבי הזה שמבשל "עם רגש"
משה גלילי ,   בית הלוי   (09.03.17)
11. מתי יקדישו קצת מקום לצ'ורבה הרומנית ?
(09.03.17)
12. נמאס מאוכל עדתי. מתי יהיה אוכל ישראלי?
פה זה לא מרוקו   (09.03.17)
13. המרקים של פולנים ורוסים יותר טעימים בצבא כל טבחים היו מזרחים
אפי אוגדת שרון   (09.03.17)
ואוכל היה טעם של לוף חריף טפוי
14. חוץ מפלפל שחור,איזה תבלינים יש במאכלי הגורמה האשכנזים??
הכל אפור שם   (10.03.17)
15. מרק חרירה? השם לא ממש עושה חשק לאכול את זה...
אסוציאציות   (09.03.17)
16. סיפור מקסים
(10.03.17)
המרק נראה טעים מאוד!
17. תודה רבה על המתכון המוסרי. ינוסה בקרוב
(09.03.17)
18. טבחים בצבא מקבלים קורס תיבול כפרס על התנהגות טובה
(09.03.17)
דהיינו, ללא עבירות משמעת.

פגשתי פעם טבח שעבר קורס כזה.
הוא אמר שזה קורס קשה מאוד.
מלא מתמטיקה.
הרי צריך לחשב כמו תבלינים ביחס לגודל הסיר.

זאת התשובה לכל מי שתהה למה לאוכל בצבא יש (או יותר אין) כזה טעם.

מעניין אם אבי לוי זכה לקבל קורס כזה, או שהוא סתם מחרטט
19. מה עם כורכום? מה עם רביחה של קמח?
(19.12.17)
זה לא נראה כמו מתכון מקורי.
חזרה לכתבה