אוכל  נבחרת השפים  עמוס שיאון
עכשיו העונה: המדריך המלא לסרדינים
עמוס שיאון
פורסם: 15.03.17, 11:47
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 38 תגובות ב-15 דיונים
1. סרדינים מטוגנים ואתם מצלמים ברבוניות?
שלומי   (15.03.17)
2. ישראל המדינה היקרה ביותר בים התיכון. פי 3 מבאירופה
מחירים של גנבים   (15.03.17)
בארצות הים התיכון בעונה אתה יושב ואוכל קערות סרדינים במסעדות. רק כאן עושקים אותך.
3. מעדן לחתולים!
(15.03.17)
4. פטרוזיליה היא אמא וסלק הוא תינוק!!!
(15.03.17)
תתביישו!!!
5. עוד "שף" שלא יודע מהי כבישה
(15.03.17)
מה שאתה עשית נקרא המלחה, ופוטנציאלית, אתה גם מסכן את מי שיאכל מזה. בארה''ב או אירופה על כזה דבר היו בועטים אותך מכל המדרגות, ואני מדבר על משרדי הבריאות.
6. פעם לפני הרבה שנים הינו עומדים בחוף ימה של תלאביב ורואים
נפיח   (15.03.17)
סירות שעסקו בדייג סרדינים והפעילו פנסים גדולים פנס לסירה כדי למשוך הדגים אליהם וזה היה לאורך כל החוף במרחקים קבועים ובמרחק אולי 1 קמ בין סירה לסירה קשה לאמוד.זה היה בעיקר בעונת הסתיו וגם באביב.מראה מרהיב
7. כמי שצולל שנים, נשבר הלב מכתבות אטומות ומטומטמות כאלה
כתבה דוחה ומבחילה   (15.03.17)
מדוע לעודד דייג של סרדינים? האם יצא למישהו לראות כמה להקות סרדינים יפהפיות?

האם אתם מודעים לכך שהם על סף הכחדה? מדוע האדם דג אותם? כי הוא יכול באמצעות מכונות שהמציא? עם שתי ידיים אף אדם לא יוכל לתפוס ולו סרדין אחד.

היכן האחריות למרקם הכל כך חשוב של החי על הכדור הזה? איך אפשר לדוג את להקות הענק האלה בשניות ספורות ולהשאיר ים מת לחלוטין ורעב מוחלט לדגים גדולים יותר.

ולבסוף, סרדינים היום זה רעל לגוף. כמות הכספית בהם עצומה.
8. עכשיו יגיע הטבעוני התורן שיגיד שסרדינים בעלי רגש אימהי חזק
(15.03.17)
ושהוכח מדעית שהם בעלי מודעות ושאר השטויות שהם כותבים ללא שום ביסוס תוך כדי שימוש בהעתק הדבק ממיטב שקרי הכת העלובה והאלימה שלהם.
9. אדון שיאון למה כל כך הרבה עבודה?
(15.03.17)
לא יותר נוח לאכול את זה במסעדה? כשמישהו אחר מכין את המאכלים האלה? אה, לא, זה יקרה מידי. הכל מוגזם אצלך מה? אין לך בכלל חוש לכמויות. המתכון של הסרדינים ה"כבושים": סרדינים בשמן זה לא סרדינים כבושים. וכמה מלח!!!!! וכמה שמן!!!!! ושום? חבל על הזמן!!!!! יש לזה בכלל טעם של סרדינים בסוף או טעם רק של שום מלוח? ושמן קנולה לא בריא. ובמתכון של הסרדינים עם הקמח, איך יצא לך בתמונה פנדה כזה עבה ואתה לא נותן כמות נוזלים לקמח? (ו"ליבש את הדג"? אז הקמח לא נדבק עליו) ולמה עבור 400 גרם דגים שזה בערך 3 דגים, צריך 2 כוסות קמח? זה מוגזם, וחס וחלילה קמח תירס, זה נותן טעם של חול בפה. הכי טוב זה להכין תערובת של קמח עם בירה לבנה כמו לבליצ'ס ולתבול את הסרדינים בזה ולטגן בשמן עמוק. לשים ליד צ'פס ויש אחלה ארוחה. ובכל דבר חייבים דבש או סילאן בארץ? אי אפשר בלי המתוק הזה בכל מאכל? קישואים עם דבש? בגלל זה לא רואים אותם כי הם יצאו מהדבש שרופים. כמה שיותר עבודה עם דגים ככה פחות טעים, מטגנים דגים בקצת שמן זית עם קצת חמאה כמה דקות מכל צד, שמים קצת מיץ לימון על השמן שנשאר מהטיגון וקצת מלח ומפזרים על הדג, שמים ליד כל סוג של תפוחי אדמה (צ'יפס, פירה, מטוגנים, סלט) ומגישים. למה צריך כל כך הרבה עבודה עם זה?
10. היזהרו מסרדינים מאזורים מזוהמים בים
גולשת   (15.03.17)
אם אתם לא יודעים בודאות באיזה אזור בים דגו אותם ואם האזור נקי מזיהום, אל תקנו.
11. 85 שקל לקילו-בזול???? וזה לפני הניקוי שכמעט לא משאיר כלום.
פלמחניק   (15.03.17)
מדינה ים תיכונית שדגים עולים בה כמו זהב
12. והשף שיאון עם פולקה של איזה סרטן, כמו הברבוניה המטוגנת
קוקו   (15.03.17)
13. מדוע האכזריות הזו כלפי בעלי חיים? תנו לדגים לשחות!
שיבולת   (15.03.17)
ממליצה לכולם/ן לסגל אורח חיים טבעוני ובריא ותודו לי אחר כך.
אין שום צורך ברצח המוני של חיה כה עדינה ומופלאה כמו הסרדין החביב.
14. אם אינך מציג מתכון לצליה אל תציג תצלום עם שיפודים
(15.03.17)
מתכון פשוט וטעים הנו לפלט את הדג (מעבירים את האצבע המורה בין הבשר לאדרה), לפזר מלח ים גס, לסחוט מיץ לימון, להוסיף שמן זית ברוחב לב וטבעות פלפל צ'ילי ירוק. רבע שעה ויש לכם אחלה מנה. ואפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה
15. סרדין חש צער וכאב ויש לו רגש אימהי חזק!
מיצי   (18.03.17)
הם אוהבים להתפנק לשחק ולהשתובב בדשא עם כדור ממש כמו גור חתולים...
אכילת סרדינים גורמת לנפיחות עזות ולשלשול כרוני לכל החיים.
תאכלו קינואה עדשים, טופו תעשייתי, ירקות מסרטנים, חלבון צמחי מסונתז, חול וחצץ ותהיו בריאים יפים ומוסריים!

תגובות נוספות
חזרה לכתבה