אוכל  מדורים  יין, אלכוהול וחיי לילה
לא מבינים ביין? נסו את זה
שי שגב
פורסם: 18.03.17, 16:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 35 תגובות ב-26 דיונים
1. אגיר
רוני   (18.03.17)
2. אדיר
רוני   (18.03.17)
למדתי הרבה. תודה
3. סומלייה? בישראל?
שון ,   תדהר   (19.03.17)
הצחקתם אותי. בהרבה מסעדות במרכז הסומלייה זו איזה ילדונת שהיין יותר מבוגר ממנה. יתרה מכך, מי שמשלם על ה"הסומלייה" הזו, שבספק אם באמת עברה הכשרה כלשהי חוץ מקורס ברמנים על חשבון הפקדון הצבאי, זה היבואן והמפיץ שעובד עם המסעדה (רוב המסעדות אוהבות לעבוד עם יבואן/מפיץ אחד, ובכל מקרה לא יותר משניים). המשמעות היא שכשאתה בא להתייעץ, מנסים לדחוף לך את היין עם הרווחיות הגבוהה ביותר למסעדה וליבואן. לא בהכרח את מה שבאמת מתאים לך...
ישראל לעולם לא תהיה איטליה (או צרפת): שמה, בניכר, סומלייה הוא מקצוע שאפשר לצאת ממנו גם לפנסיה. גם בריסטה. אבל פה בארץ? להרביץ איזה כמה חודשים או שנה לפני הטיול הגדול. וחבל שכך...אגב, עדות לכמה תרבות היין בארץ באמת לא מפותחת, בחלק קטן מאוד מהמסעדות מאפשרים ללקוח להביא את היין שלו בלי לשלם דמי חליצה. הייתי באחת כזו בתל אביב ובאחת באזור נתניה. דווקא שם, שכביכול הלקוח יכול להביא מה שבא לו, הישראלים מביאים יינות סופר של 3-4 במאה...
כאחד שמכיר את מחירי היין בחנויות וביקבים, אכן מחירי היין במסעדות הם שערוריתיים. נדיר שאקנה בקבוק יין במסעדה (יש כמה שמתמחרות את הבקבוקים שלהן במחיר חנות + 50-60 ש"ח, שהופך קנייה של בק' יין יקר במסעדה דווקא לרכישה משתלמת) ואעדיף לשלם דמי חליצה של 30-50 ש"ח.
4. כל הכבוד
משה   (18.03.17)
5. לא חשוב היין . העיקר הפוזה . כל כך מתאים לפלצנים !
(19.03.17)
6. אוסף שטויות,
(19.03.17)
עוד לפני שהגעתם למסעדה נכנסתם ללחץ, במקרה ואתם לא מומחים ביין.
7. שי הגדול מכולם כתבה משעשעת וחמודה
יינן   (19.03.17)
שאפילו עוזרת למי שרוצה להיראות כמבין אבל באמת כדאי ליהנות מהיין גם בלי לעשות רושם של ידען. העצה הטובה שלי היא תנו לסומלייה אם יש כזה להדריך אתכם. הוא מכיר לא רק את היין אלא גם את המנות. אל תחששו מכך שהוא ירצה לדחוף לכם יין הוא בעיקר ירצה שתחזרו שוב וישרת אתכם בנאמנות. ועוד - לא תמיד כדאי להביא את היין שלכם זה תלוי בטיב היין ובהתאמתו לאוכל.
והכי כדאי שתזמינו את שי או מישהו מקצועי אחר שיכול לתת לכם ולחברים שלכם .את הכלים הבסיסיים להנאה מיין בהרצאה נחמדה בבית
8. כל הכבוד. עכשיו אפשר להגיש לכם כל ג'יפה במחיר מופקע.
הסומלי יה   (19.03.17)
עיקבו אחר ההצגה במקום ללמוד ולהחכים באמת בתרבות היין.
יש מספיק יין מבושל ומקולקל למכירה בארץ חמה.
9. אני לוקח בקבוק יין מהבית למסעדה ומשלם דמי חליצה בלבד
דן חסכן   (19.03.17)
10. מילון למונחי היין - להורדה
משה ,   שפלה   (19.03.17)
http://hebrew-academy.org.il/wp-content/uploads/millon2012.pdf
11. מבינים ביין אעלק. פלצנים .הא ותו לא
תותוש פו   (19.03.17)
12. יש עוד הרבה לשפר
תדמור ,   תא   (19.03.17)
יש עוד לשפר
13. יין זה המשקה האלכוהולי היחיד שאשכרה טעים באמת.
יונתן הקטן   (19.03.17)
14. לשי שגב,
(19.03.17)
השיעור שלך על הבנה ביין נחמד אבל מתחיל מהסוף. כי הסוף הוא קניית בקבוק היין והאימון עליו. הדבר הראשון שיש לעשות הוא לקנות ספר על יין וסוגי גפנים ליין וטעמו של היין ואחר כך לטעום ולא להפך. לפני שקונים בקבוק יין כל שהוא צריך לדעת מה לקנות למה זה טוב - כלומר לאיזה מאכלים אפשר לצרף את היין הזה ואחר כך השאר של מה שכתבת כאן. ורק בסוף, אחרי צבירת הידע, אפשר ללכת לחנות ולקנות בקבוק יין טוב - ויין טוב לא חייב להיות יין יקר כמו שאנשים חושבים - ולטעום אותו לאחר שהכינו אותו כמו שצריך - כל צבע וסוג יין לצורת ההכנה שלו. לכן הכתבה שלך רק נחמדה אבל שטחית ביותר ואי אפשר ללמוד ממנה הרבה.
15. אז מה שאתה בעצם אומר זה..
עמית   (19.03.17)
בואו תציגו את עצמכם כמבינים גדולים למרות שהכל זה שקר וכזב? ובשביל מה? פוזה? אתה באמת מעדיף לשקר לכל החברים שלך רק כדי לסחוט כמה מבטים מעוררי התפלאות? נו בחייך. יין זה יין. המחיר לא משנה. יש טעימים ב 50 שקל לבקבוק, ויש גרועים ב 200 שקל לבקבוק. הכל עניין של טעם. אתה לא צריך לזרוק שמות של יקבים, אתה לא צריך לדבר על סיומות, אף, בוקה וכל השטויות האלה, אתה צריך להנות מיין. ואם אתה נהנה מיין ב 50 שקל לבקבוק כמו שאני נהנה ממנו, הרווחת.
16. לא חייבים להיות פלצנים כדי להינות מיין
(19.03.17)
נכון, שבסופו של דבר לאחר שאתה כבר באמת חובב יין אתה תכיר את המושגים ואולי תישמע פלצן אבל זאת תוצאת לוואי שלא בהרכח טובה.
יין הוא משקה נהדר שאם לומדים להינות ממנו אז מגלים בו עולם ומלואו.
אני ממליץ לכל מי שרוצה לפתח את התחביב ללכת לחנויות יין יעודיות לרוב בימי שישי הן נותנות טעימות יין בחינם כך שאפשר להתנסות.
דבר שני אני מציע לקנות יינות בסביבות ה- 50 - 80 ש"ח בתור התחלה כדי להתנסות ביין ברמה בינונית להתחיל להתרגל ליינות קצת יותר מורכבים מהיינות הפשוטים.
בסוף צריך לזכור שהכל נועד להנאה ולכן מה שטעים לכם הוא מה שקובע (אם כי מנסיון שלי אחרי שמשתפשפים קצת מגלים שלרוב היינות היקרים יותר גם טעימים ומורכבים יותר - אבל זה באמת בשלב אחר)
17. החישוב של עלות בקבוק רצוי במסעדה לא רלוונטי לימנו.
תמיר ,   תל אביב   (19.03.17)
בכל מסעדה ממוצעת, ראשונה+ עיקרית+ קינוח זה לפחות 150-200 שח (וזה עוד לא במסעדה יקרה). לקנות בקבוק יין במחיר הזה זה לא ריאלי, בטח לא אם הולכים פעם בשבוע לאכול בחוץ. וגם לא פעם בחודש.
האוכל במסעדות בארץ כל כך יקר לצערנו (ולא באשמת המסעדנים), וכבר אפשר למצוא בקבוקים במחיר שפוי של סביב ה-100 שח, אז אפשר לשבור את "נוסחאת הקסם" המיושנת הזו.
אני אוכל הרבה בחוץ ושותה הרבה. כשמציעים לי יין רע (אני תמיד מבקש לטעום קודם) בכוס או במחיר מופקע אני שותה בירה. או מים. מהברז.


18. לא אהבתי, מעט עובדות והרבה פלצנות
יוסי   (19.03.17)
עושה שם רע לאוהבי היין האמיתיים, שאולי לא מכירים את כל המושגים, לא נוהגים לגלגל את היין על החלקים הנכונים של הלשון, אבל נהנים מיין טוב, בלי פלצנות.
19. כמה מהיינות שהם לקחו,,פשוט מגעילים זה קידום מכירות נטו
חובב יין ,   מרכז   (19.03.17)
יש הרבה יינות יותר טובים מאלה שהוא הראה,,הרבה ברבורים
ומעשית אין להם מושג
20. עפליצות = עפיצות + פלצנות
שי   (19.03.17)
21. להביא מה שאוהבים מהבית
אסף   (19.03.17)
כמו אחת התגובות מטה. מי שאוהב יין ולא רוצה לשלם מחירי רצח במסעדות שיביא את היין מהבית וישלם מס חליצה. החשבון פשוט: למשל יין שקניתם בחנות יין או ביקב ועלה לכם 100 שקל. על זה תוסיפו 30-60 שקל מס חליצה וקיבלתם כ 150 שח. אם הייתם קונים את אותו יין במסעדה הייתם משלמים כ 300 שח. וכמובן, יין שאתם מביאים ומכירים בטוח שתהנו ממנו. יין שלעיתים לא מוכר ותזמינו במסעדה עלול להיות מאכזב בנוסף למחיר המופקע.
22. אם לא עפיץ אני לא שותה
שנטל   (19.03.17)
חייבת שיהיה לי עפיץ ביין. כל יין שאני שותת אני בודקת אם יש עפיצות אם יש אז זה טוב לי. גם כן הרבי שלי אמר לי שאם יש עפיץ ביין זה סימן שהוא קשר (כמו הפרסה אצל העגלה)
23. תת רמה של כתבה
מביך   (19.03.17)
אדם שלא מבין מחרטט...
24. אלפי סוגים מרבבות מדינות? מזל שביבי יוצר קשרים עם כל עשרות
רבבה   (19.03.17)
אלפי המדינות
25. עיתונאי גרוע, כתבה רדודה ועלובה
המילון לפלצן המתחיל   (19.03.17)
26. הוצאת את החשק לאנשים לשתות יין
לירן   (19.03.17)
1. הצגת הזמנת יין במסעדה כאילו אנשים מתכוננים לזה יותר מלחתונה שלהם.
2. הקטע עם הנאומים מביך ולא קשור למציאות.
3. אפשר פשוט לשתות יין, בלי כל השטויות שכתבת
תגובות נוספות
חזרה לכתבה