|
1. בבית החם
רגליים על הקרקע |
|
|
(28.03.17) |
של התימנים הקמצנים
מתכון של בצק במסגרת התקציב התימני
הממוצע
בתאבון עם המרגרינה והחילבה שמתנפחת
ומכפילה את הכמות שלה
|
|
|
2. למי יש חלוקי נחל לאפות לחם בדיוק ??
Elad , |
Givataim |
|
(28.03.17) |
|
|
|
3. לא! זה לא אוכל טבעוני! בפרוש לא!
|
|
|
4. מאיזה נחל להביא ת'חלוקים?
|
|
|
5. דחילאק, ארז, כל הזמן קמח לבן. מה עם קמח מלא, שיפון וכו'?
|
|
|
6. עוד אוכל עוד אוכל עוד אוכל עוד אוכל עוד אוכל עוד אוכל,
מה יהיה?
|
|
|
במסעדה תימנית חוץ מהבשר של המלצרים אין שום בשר
רק בצק מוצק בכמה שמות
קינוח גת ומרגרינה
תאכלו דשא וחצץ יצא לכם יותר זול
|
|
|
|
|
במתכון כתוב 700-750 גרם מים ... בשימוש ב650 גרם מים... איפה עוד 100 גרם מים?
|
|
|
ארז זה מתכון בשבילך בלבד אף אחד שלא ינסה לעשות ארז צריך לעשות כסף והוא לא יודע איך
|
|
|
11. די עם אוכל מרוקאי וצפון אפריקאי מרי רגב לא אופה ולא מבשלת
עוד פעם בצק ועוד פעם שמן ועוד פעם אניס 0או כורכום או כל תבלין צהוב) נימאס. יש עוד טעמים ומטבחים. קצת גיוון.
|
|
|
12. מה זה "מפילים את הבצק" ?
הרצפה שלי לא נקיה |
|
|
(28.03.17) |
ואיך עושים את זה
|
|
|
חוות דעת של התימנים שאוכלים רק קמח בטעם בצק מומחים לאפיה
|
|
|
הבהרה כמה התפחות יש סה"כ? 3 אם הבנתי נכון?
|
|
|
15. אם תפתח עוד פעם פה על תימנים אני אגמור אותך!
|
|
|
16. אבלל למה שומן חזיר? גויים!
|
|
|
17. אפשר לאפות את הפרנה על מצע של אבנים יקרות ?
|
|
|
לא זכור לי שהמרוקאיות האסליות משתמשות בקמח פוקאצ'ה, שאגב מפורסם ע"י... לא אחר מאשר ארז קומורובסקי.
|
|
|
19. אוכל מרוקאי הכי טעים ומשובח
אין על האוכל והשבקיה של המרוקים
|
|
|
20. בזוכרי ימים ימימה, לא אשכח....
|
|
|
התימנים שמחים עד לב שמיים
ראו סוכר קמח מלח ותנור הקמצנים
שמחים .חס ושלום לקנות דגים או עוף
רק חילבה ואחר כך להיות ממורמרים
|
|
|
22. אין ספק ליוצאי צפון אפריקה האוכל הכי עשיר.והכי טעים ..
מרוב שמן .עשיר מאוד מאוד עמוס לעייפה.סוגי סלטים .בשביל מה כל זה ??. ולבסוף מי שאוכל לכם את האוכל בנזק כלכלי אלה האשכנזים.במימונה למשל ביום שלמחרת אתם צועדים עם דגלים לכנסת עם קריאות לחם עבודה .לחם עבודה . ולנשים שלהם פתאום גדל ישבנן .לשימוש נוסף מדף.דלפק.פיגום לטריפוליטאים.עובדי הבניין.בקיצור .אין חישוב כלכלי .הכל ונעשה לנו שם.
|
|
|
23. במאמרו המקיף של אלימלך הורביץ, "היהודים מול 'עמלק' וגילגולי
נחשף כי המרוקאים הם במקור עמלקים שברחו לצפון אפריקה אחרי תבוסתם בספר יהושע ("היהודים מול 'עמלק' וגילגוליו" עמ' 431) גם הגיאוגרף המוסלמי הנודע אל-מוקדסי אוחז בסברה הזו. גם אבן ח'לדון - גדול ההיסטוריונים וההיסטוריוגרפים של ימי הביניים, מחבר יצירת המופת "אקדמות למדע ההיסטוריה"(muqaddimah) קובע שהעם הקרוי amazigh שאליו משתייכים המרוקאים הוא נצר לעמלקים הקדמונים. יש כמובן להבחין בין יהודים יוצאי ספרד שהגיעו בעיקר מצפון מרוקו מתטואן ומטנג'יר, לבין המרוקאים שמאמינים בשחור ובכישופים וסוגדים ל"קדושים" רופאי אליל כמו הרב רנטגן, אולטרא-סאונד ושות' (שגם בוררים בעולם התחתון מלבד המנהג שלהם לגזול את כספיהם של נכים וחולים) הם במקור עמלקים שהתגיירו ובמסורת הדתית שלהם נותרו יסודות רבים של עבודה זרה.
|
|
|
24. עוד פעם אוכל מרוקאי? נחנקנו
|
|
|
25. הלכתי לפסיכולוג שלי והוא אמר שגם לו מפריע שלשים עם טבעת
טבעת שהייתה בשירותים |
|
|
(28.03.17) |
|
|
|
|
|
27. תודה. מטבח טבעוני במיטבו
|
|
|
תימני קמח לא חובה שמן לא חובה מלח לא חובה סוכר לא חובה ק מ צ נ י ם !!!
|
|
|
|
|
30. יצירת אומנות...
JACOV , |
תל אביב |
|
(08.02.21) |
לא מבין למה כולם מדלגים על החלוקים ..?אם כל הכבוד לך קומרובסקי שאני די מכבד... פרנה זה לחם מסורתי וככזה אתה רוצה כמה שיותר אוטנטיות...החלוקים באים כמשטח אפיה שמחליף את אבן האפייה...ולא רק כיותר יפה או יותר קריספי...ידוע שתוצאות של אפיה על משטוח אבן הרבה יותר מוצלחות מתבניות או סיר יציקה כלומר אפשר אבל אם אתה רוצה להדבק למסורת ולהרגיש את הלחם של סבתה...אין תחליף....אני הזמנתי מאמזון חלוקי אבן וולקנית שמיועדים לעיסוי גוף ולכן די שטוחות...אחרי הרתחה של כמה פעמים קיבלתי משטח חלום ותוצאות בהתאם...
| |