אוכל  מתכונים לפסח  מתכונים עם מצות
נשנושי מצה עם גבינה וזעתר
אבי ציטרשפילר
פורסם: 14.04.17, 08:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות ב-6 דיונים
1. די חלאס עם המציות והנשנושים...יצא לי בקושי מכל החורים...עד ה
יולנדה השובבה   (14.04.17)
2. אפשר גם לעשות מהמצות קמח מצה ע"י מגבת ופטיש שניצלים ואח"כ
לעשות מזה ,   לחמניות כשרות לפסח.   (14.04.17)
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. בזמן שהתנור מתחמם, לוקחים כוס וחצי קמח מצה, שקית 12 גר' אבקת אפיה כשרה לפסח שלמה - מערבבים בקערית. מרתיחים כוס מים, רבע כוס שמן, חצי כפית מלח וכפית סוכר בסיר קטן, מכבים את האש כאשר המים רותחים ובבת אחת מוסיפים לזה את החומרים היבשים ומערבבים היטב עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר. מחזירים את התערובת החמימה לקערה הקרה ומוסיפים 3 ביצים לאט ותוך ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה. שמים נייר אפיה על תבנית ובידים רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. שמים על התבנית בצורה מסודרת. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 10 דקות בחום 200 מעלות. אחרי 10 דקות מקטינים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות כ-30 דקות. בתיאבון!

המתכון המקורי ב-
http://www.10dakot.co.il/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/
יוצא חבל"ז. בדיוק כמו בתמונות, אבל חייבים להגדיל לכוס וחצי קמח מצה ולשים שקית שלמה אבקת אפיה ולא רק שליש כפית, כלומר המתכון ה"מקורי" קצת מזייף. מן הסתם כרגיל, שיטת קרין גורן - העתיקו סתם בלי לבדוק ופה ושם הם שינו קצת, כך שה"מקורי" לא בדיוק עובד. אבל היי, לפחות יש שם תמונות נאות.
3. הסכנה
הסכנה   (14.04.17)
הסכנה האמיתית לעם היהודי זה הגרבוזונים השמאלנים שאוכלים עובדים אצלנו וחולמים להרוס לנו את המדינה לא תגשימו גרבוזונים את החלום לעולם
4. מחכה לתגובות הממומנות של כת הטבעונות
אילנית   (15.04.17)
5. זה יותר מדי עבודה תנו משהו יותר כל לא מסובך
מוטי   (15.04.17)
6. המצות זאת המצאה אכזרית . מעניין מה הייתם אומרים על איזה שבט
אביצדק ,   ב"ב   (15.04.17)
באפריקה (או באמזונס) שחייב לאכול קרטונים שבוע בשנה...
ומשכנע את עצמו שזה טעים.....
חזרה לכתבה