בריאות  מגזין מנטה - ישן
למה הפירות והירקות של היום ממש לא בריאים כמו פעם
אראלה טהר לב בן-שחר
פורסם: 06.05.17, 19:51
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 150 תגובות ב-81 דיונים
61. כתבה גרועה
אבי   (06.05.17)
ארוכה, מייגעת. פשוט נמאס לקרוא לפני שמגיעים לאמצע. אפשר היה להעביר את המסר בחצי ממספר המילים
62. The Tivonim are the ones really screwed
mike   (06.05.17)
63. ויטמינים
גאלי   (06.05.17)
מישהו רוצה למכור לנו. יש ויטמינים הכל בסדר
64. פירות
רות   (06.05.17)
ואני חשבתי שלאכול פירות זה בריא, ביום חמישי שילמתי 22 שקלים עבור ארבעה אפרסקים. ועוד בשוק הכרמל,
אז אחרי הפירסום הזה אנשים לא יקנו פירות, ויש לקוות שהמחירים ירדו,יש.
65. הסיבה העקרית לשינוי הוא מכשור מדידה מתקדם
רונן ,   צפון   (06.05.17)
בשנות ה 50 לא הייתה כל יכולת לכמט את הוויטמינים בירקות.
מי שטוען שהתחוללה ירידה בריכוז הוויטמינים בירקות. מדבר מתוך משאלת לב ,לא מתוך בדיקה מעשית.
פשוט משום שלפני 70 שנה לא היה הציוד שיבצע את הבדיקות המראות תכולת וויטמינים בירקות. משקל אנליטי כדוגמה.
66. חומרי הדברה ומשמרים
paul   (06.05.17)
גם בפירות וגם בירקות.
על מנת להוריד את החומר המשמר של תפוח, לדוגמה, יש לקלף ממנו לפחות 1 ס"מ מהעובי שלו.
67. במדינה בה כולם עובדים על כולם בעיניים
באגס באני   (06.05.17)
איכלו הרבה גזר
68. פירות וירקות
(06.05.17)
מלא סוכר, לא בריא בכמויות.
69. לא צריך פירות וירקות
סיפורי מעשיות   (06.05.17)
בצפון אירופה יש מעט פירות ויקרות בחורף ולמרות זאת גרמניה, דנמרק, פינלנד וכל השאר זוכים לתוחלת חיים גבוהה. למעשה תוחלת חיים גבוהה מדי שכן החיים בגיל 85, 90 ויותר הן בדרך כלל מרים וקשים.
70. קטסטרופה
פ   (06.05.17)
הלואי אמן שנעזוב כאן.כין אמת בכלום.
71. יש עוד שאלה - למה לפירות ולירקות יש טעם של פלסטיק וקרטון?
שלום, נצרת עלית   (07.05.17)
כי בזמן האחרון ככה אני מרגיש שאני אוכל אותם.
72. החקלאים הוציאו את כל הטעם מהפירות והירקות והכניסו
(07.05.17)
מלא חומרי הדברה!
73. תצרכו תוצרת ישראלית, עדיפות לערבה ולחממות, ותהיו בריאים.
תרנגול בריא   (07.05.17)
כל השאר שטויות.
74. כתבה מעניינת מאד
גלית   (07.05.17)
שלא נחיה באשליות
75. ויטמינים
(07.05.17)
אפשר לקבל בכמוסות שמכילות את כל הויטמינים, או בזריקות.
76. מאמר ארוך ומיגע ללא עובדה אחת.
מדען   (07.05.17)
לא הוצגה שום עובדה במאמר. נכתב שהגזר אינו מה שהיה פעם, נא הציגו מה היה פעם ומה היום. מה היו ערכי הגזר פעם, כולל התפלגויות ומה ערכיו היום כולל התפלגויות. יש מאות זנים של גזר, במקומות שונים בעולם השונים זה מזה באופן דרמתי. מה בדיוק נבדק (עובדות....) גזר שמושקה במים מלוחים היה עשיר בנתרן גם פעם וגם היום. מי קבע שהוא פחות בריא?
77. נכון שפירות וירקות הם לא הכי בריאים אבל הם עדיפים על
ש. שיודעת הרבה   (07.05.17)
מזון אחר, אפשר לומר שזה הרע במיעוטו.
78. זה לאו דווקא שינוי גנטי, אלא גם איכות הקרקע
(07.05.17)
הקרקעות החקלאיות היום עניות מאי פעם ומלוחות מאי פעם - מה שפוגע ביכולת הצמח לגדול ולגדל.
קרקעות בריאות הן קרקעות שמכילות כמויות עצומות של חומר אורגני ובעלות מרקם חיים בלתי מופרע (ע"ע קרקעות בתוליות\ יערות), וזאת לעומת הקרקעות החקלאיות שנחרשות מספר פעמים בשנה, מתייבשות (ומושקות שוב ושוב, כלומר עליית ריכוז המלחים), ומדושנות כהוגן בחומרים שהיו גורמים לכם כוייה בעור.

אישית, אני בדיוק בדרך לעבור למושב. קרקע של שלושה דונם בשכירות, ויכולת לגדל לעצמי את מה שבא לי.
79. חומרי אדברה יש בירקות של טורקיה
(08.05.17)
80. נשמע מופרך
צח   (09.05.17)
אשמח לקבל קישור לאותם מאמרים שרשמת במאמר/כתבה הזאת. לטעמי מדובר בבדיה
81. ירקות בריאים
ירדנה ,   עמק המעיינות   (20.05.17)
חפשו את הירקות והפירות שמשווקים במושבים ירדנה ובית יוסף.לדעתי היחידים שמשקים במים נקיים מהכנרת.אין שום מקור מים שמגיע לישובים מלבד הכנרת
82. מסקנה
Elli   (09.10.17)
שצריך לחבר את משרד הבריאות ומשרד החקלאות למשרד אחד ולהעמיד בראשם רופאים או תזונאים ולא פוליטקאי...!!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה