אוכל  נבחרת השפים  ארז קומרובסקי
ארז קומרובסקי: לחמניות מתוקות עם תותי עץ ופירות יער
ארז קומרובסקי
פורסם: 08.05.17, 12:01
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 23 תגובות ב-15 דיונים
1. אפשר בבקשה לשלוח לי ביתה
מרוואן ברגותי   (08.05.17)
2. the ring is back
cobi   (08.05.17)
Love it
3. לחמניות מתוקות -סקונס מזכירות לי את לונדון
DANY -דני ,   TORONTO טורונטו   (08.05.17)
רבותי. דניל'ה טורונטו קנדה שוב מבלבל לכם את המוח בסיפור. אני לא יודע למה אני צריך לשתף אתכם,מספיק לי שסינתיה אשתי מקשיבה לי. אבל בכל פעם שאני עומד עם כוס התה החם והמהביל,משקיף על הפארק המושלג מחלון ביתי.במבה כלבתי האהובה שוכבת לרגלי. אני נזכר שאת כוס תה הכי טעים ששתיתי והלחמניות הרכות שזללתי,היו בלונדון. לאחר שהתקבלתי בפרוטקציה ללימודי ספרות צרפתית מתקדמת בסורבון. החלטתי לעבור דרך לונדון ולבקר את דודי יונתן שקרא לעצמו גו'ן. יונתן גר בבית ויקטוריאני מרשים, למרגלות גבעת פרימרוז –היל בשכונת צו'ק פארם,לא רחוק משוק קמדן. יונתן סבל מטיקים. בעין ימין ובראש. בכל פעם שהיה טיק,העין הימנית נעצמה כאילו קרץ .והראש זז לצד שמאל פעמיים. כאילו קרץ ואמר בואי בואי .מצב זה הביך מאוד את יונתן -גו'ן במפגשו עם אנשים,ובעיקר עם נשים .לגו'ן היו שמונה חנויות של פיש אנד ציפס,הוא התחנן לא פעם שאנהל את החנות המרכזית שהייתה בגולדרס גרין. סירבתי בנימוס ,ואמרתי שהתקבלתי ללימודים בסורבון. גו'ן גיחך ואמר לי דניל'ה,היזהר מהצרפתיות הן נושכות את המקום הכי עדין ללא מלח. לאשתו של גו'ן קראו מילדרד. היא חיה כאילו הייתה שחקנית ב"-אגדה לבית פורסייט" לא הבנתי מילה ממה שמלמלה. היא דיברה בפה סגור במבטא בריטי כבד. הלכה זקופה כמו פרח הגלדיולה בשיא פריחתו. למילדרד היה אוסף נכבד של כובעים מצחיקים שאתם הלכה לאירועי התרמה. מילדרד בישלה אוכל בריטי טפל ללא תבלינים. ומיותר לציין שללא מלח. את זה היא למדה מדודי גו'ן שלמד את זה מאחותו -אמא שלי. מילדרד סיננה בין שיניה בהגישה את העוף המכובס עם הגזר הגמדי,כרוב הניצנים ברוטב מרמייט-רוטב שמרים שחור,שנראה כמו זפת. דני דרלינג ,אתה יכול לאכול ללא חשש,אין מלח בתבשיל,אתה יודע זאת נכון. חייכתי ואמרתי נכון מילדרד דרלינג,PTT בכבד היא התוצאה של המלח. בוקר אחד יצאתי עם דודי גו'ן הממצמץ לצעידת בוקר בריג'אנט פארק. היה קר מאוד פתיתי שלג קל ירדו. מהארובות של הבתים יצא עשן שחור. ומשום מה ואין לי הסבר,התחלתי לשיר את השירים של מרי פופינס. לאחר צעידה ארוכה ,גו'ן אמר לי ,דניל'ה, אתה רוצה שנעבור דרך מועדון החברים שלי ונשתה ספל תה. היה קר מאוד ושמחתי מאוד על ההצעה,הגברנו את צעדינו לכוון המועדון. לאחר שנכנסנו למועדון המרשים,שהיה מחופה בעץ מהגוני חום כהה ,נברשות ישנות אולי מתחילת המאה השתלשלו מהתקרה מחופת העץ.,בקבלה היה דלפק מעץ מסיבי מאחוריו היה ניאל שהיה לבוש במדים שחורים עם סמלים משונים על החזה. מסרנו לניאל את המעילים והמטריות. גו'ן התקבל בשמחה ,והכיר לי מיד את חבריו,שדיברו איתי על הפוליטיקה הישראלית, השוו את ראש ממשלת ישראל גולדה מאיר למרגרט תאצ'ר שלהם. ישבנו סביב שולחן גדול ועגול. עיתוני הבוקר היו על מפוזרים על השולחן. קשקשנו על מזג האוויר,על צרפת והצרפתיות. ונזכרתי מיד במה שאמר לי דודי גו'ן על הצרפתיות. אשטון רב המלצרים הגיע ,ובידיו שני קנקני נירוסטה גדולים. ביד ימין קנקן תה צילוני משובח. וביד שמאל קנקן חלב חם וריחני. הוא מזג באופן רובוטי לספלי חרסינה סיניים של החברים. מיד ימין תה עד למרכז הספל. ומיד שמאל מזג את החלב. בהגיעו לספלי, אוטומטי, מזג בימין את התה, וכאשר בא למזוג את החלב שהיה ביד שמאל, ביקשתי לימון ולא חלב. אשטון נכנס לפניקה קלה ,לא ידע מה לעשות,הידיים שלו נכנסו למצב של בלבול חושים הוא לא מורגל למצב כזה. החברים שישבו סביב השולחן צחקו בקולי קולות. ואשטון האדים כעגבנייה אדומה ובשלה. גו'ן אמר להם כנראה שאשטון רועד בגלל המלח וה-PTT בכבד שלו. ואני הסכמתי מיד עם דבריו. רבותי הקוראים התה היה חם וטעים להפליא ואין להשוות עם תה בתפזורת של ויסוצקי. הלחמניות היו נהדרות. מאז ועד היום בכל שיחה עם דוד גו'ן אני מבקש את המתכון.תודה לך ארז.הערב תנסה סינתיה אישתי לאפות את הלחמניות, ושדוד גו'ן יתפוצץ

4. חחח אחלה אהבתי
חרנקש   (08.05.17)
5. העיקר ה-PTT אין על הסיפורים שלך
זכריה הקמצן   (08.05.17)
6. יבורכו הידיים.
מעריצה   (08.05.17)
7. מת על המתכונים הפולניים של קומו , מצויינים לכפרות.
(08.05.17)
8. הרעיון הוא נהדר, אבל הטמטום לא מפסיק - מלח באפייה מתוקה - טי
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (09.05.17)
הרעיון הוא נהדר, אבל הטמטום לא מפסיק - מלח באפייה מתוקה - טירוף!
- כל כך הרבה חמאה!
- כל כך הרבה סוכר!
לא פלא שיש כל כך הרבה אנשים שמנים מסביב וילדים שמנים...
אשתי עשתה סקונס מצוינים ללא כל כך הרבה מהעיל, וכמובן ללא המלח!
- אגב מר "שף", סקונס לא אמורים להיות מתוקים - אתה מגיש אותם עם ריבות! לך ולמד תחילה, ואז תן מתכון כראוי!
אין לנו תותי עץ, אבל אנחנו מחכים בשקיקה לשלנו: דומדנים, אוכמניות, פטל, דובדבנים, פטל שחור(אסנה) - זה הרצף שלנו כרגיל. אך השנה הרבה יותר מאוחר כי זה עדיין קר כאן! - לכמה עצים אין עדיין עלים!
9. נהדר הכנתי לפי המתכון ויצא מוצלח
ברגותי כלא קישון   (09.05.17)
10. ברגותי איך הלחמניות ? טעימות ??
חוות דעת ממומחה   (09.05.17)
עלק צום
11. לYNET
(10.05.17)
למה אין אפשרות חיובית כמו למשל "אוהבים את כולם"? בנושאים השונים שאתם שואלים עליהם? אני אוהבת את כל פירות היער. אז למה שלא תהיו פעם חיוביים אלא רק שליליים תמיד עם אפשרויות התשובות שלכם? או שיש מאחורי זה איזו מגמה מסויימת מאוד?
ולארז קומרובסקי, הסקונס הם קצת קשים מדי לדעתי עבור אוכמניות או פרי יער אחר אבל בתוך מאפינס יש לאוכמניות טעם נהדר כי גם המאפינס רך יותר מסקונס. וגם בתוך בצק של פנקייקס הן טעימות מאוד האוכמניות. ואפשר לעשות אותו דבר עם שאר פירות היער. הסקונס יותר טעימים לדעתי עם חתיכות שוקולד קטנות בבצק בצורת טיפות גדולות. וגם אפשר ככה יותר טוב לטבול אותם בתה האנגלי של אחר הצהריים עם החלב...
12. אפשר בבקשה מתכון לכובנה אסלית
ברגותי הטורף   (10.05.17)
משהו בקטנה קצת חריף ועוף
13. The recipe
Jr ,   Natania   (10.05.17)
Sorry ,this recipe is not successful!
14. מישהו יכול לעדכן ? אני זוכר שלמר קומורובסקי היתה ...
א.נונימי ,   מרכז   (10.05.17)
מסעדה טובה בהרצליה, אבל לדעתי כבר נסגרה.
האם הוא פתח מסעדה במקום אחר ?
15. אל תראו לאף בריטי או אירי את הדבר הזה ותגידו לו שזה סקונז
גם ככה הם אנטישמים ,   וזה יעצבן אותם מאוד   (10.05.17)
ככה מכינים סקונז?!!
בסקונז כל הקטע זה שלא מרככים את החמאה, וכך המאפה נשאר אוורירי ופריך ולא יציקה כמו שפה.
חבל שמזצנזרים פה תגובות שמלמדות את הקוראים מה נכון, ומשאירים את כל התגובות של היחצנים של קומרובסקי.
חזרה לכתבה