חדשות  דעות
אקטיביזם שיפוטי ונפלאות הסטטיסטיקה
פרופ' דניאל פרידמן
פורסם: 23.05.17, 11:59
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות ב-15 דיונים
1. ברור ובהיר - וצודק.
ע.פ.   (23.05.17)
2. אהרן ברק הוא אדם תאב כוח ושלטון. מפה מתחיל הכול. הוא דאג
ר.   (23.05.17)
שחסידיו השוטים יבחרו כשופטים ואלו שחלקו עליו דאג שלא יבחרו. מדהים איך הפוליטיקאים, כולל הבכירים ביותר שבהם יראו מפניו.
3. אני ליברל, הומניסט וגם אני נגד
אני ,   פ"ת   (23.05.17)
האקטיביזם השיפוטי. הרשות המבצעת צריכה לקבל לפעמים החלטות שפוגעות בציבור או בחלק ממנו, וההחלטה נובעת אחרי ששקלה את האלטרנטיבות, ומצאה החלטה שלדעתה עדיפה, ולעיתים מדובר ברע במיעוטו. לא ייתכן שכל אדם שלא מתאימה לו החלטת הממשלה יגיש עתירה וזו תכבול את ידי הממשלה. לממשלה אחריות לנהל את המדינה ולדאוג לשפר את מצבם של מרבית אזרחי המדינה, חד-משמעית לא כל החלטה תיטיב עם כולם ולעיתים אף תפגע בחלק מהאזרחים. לרשות השופטת אין את האחריות הזאת! והיא לא עומדת לבחירה פעם ב4 שנים. המצב הנוכחי הוא אבסורדי. אני מאמין בבית המשפט ובכוונות הטובות של שופטיו, אבל מדובר בשיטה שמזכירה את המועצה העליונה באיראן. גוף שאינו נבחר ע"י העם והוא חזק יותר ומשפיע יותר מהגוף הנבחר.
4. האקטיויזים השיפוטי משפיל אמון הציבור במשפט, ונובע מהיבריס
האקטיויזים השיפוטי   (23.05.17)
הרבה נכתב על אהרון ברק, ועל האקטיויזים השיפוטי בו דגל, שמטרתו העיקרית הייתה בפרוש להאדיר את שמו (של ברק). הליקוקים הרבים להם זכה ברק מכל "כנופיית שילטון החוק" ומכתבים/כתבלבים ניפח לו את האגו. אילו רק היה זה הנזק של האקטיויזים המטורף דיינו. ואולם לאקטיויזים של ברק היו תוצאות נוראיות בתחום המנהל התקין ויסודות הדמוקרטיה. ראשית הרס ברק את האמון של הציבור בבית המשפט, לאחר שניסה באמצעים פסולים להביא את בית המשפט, ואת השופטים, ואת הפרקליטות למעמד של אל. כך, שופט אינו אדם, וגם לא מי מפרקליטי המדינה, וכמובן לא היועץ המשפטי לממשלה שהפך לקומיסר הממשלה. אסון נוסף גרם ברק בכך שהשתית בציבוריות את הסיסמה הקליטה שהממשלה והכנסת מושחתים, ורק בית המשפט, וכמובן ברק וחבריו יצילו את הציבור מידי המחוקק המושחת, והשרים המושחתים. כך, גרם ברק וחבריו הלקקניים שהעיקרי בהם הוא המעריץ הלקקן פרופ הנגבי, שכמעט לא הייתה תוכנית רדיו בה השתתף בלי שציטט כדברי אלוהים חיים את "כבוד השופט העליון אהרון ברק" הלו הוא אדוני העם, בסוג של הערצה מתרפסת. נזקים נוספים שגרם ברק, יחד עם חבריו הם העובדה שאין מנהל תקין במדינה, אין באמת הפרדת רשויות, יש שילטון היועצים המשפטיים, בני האל ששולטים על השרים ועל המשרדים הציבוריים וגורמים לנזקי עתק של חוסר ניהול, של פחד תמידי של שילטון "כיסוי התחת" ושליחת כל הכרעה ליועץ המשפטי שהוא הקומיסר הקומוניסטי של המשטר הישראלי הרקוב מבית המדרש של הברקיזים השיפוטי.
5. כשתהיה חוקה בישראל אפשר לדבר על בית המשפט ההעליון
שלום ,   ירושלים   (23.05.17)
כרגע הוא המגן היחידי לאזרח אף שרוב העם אינו מודע
6. בוז לבית המשפט העליון
"נאור" הפכה למילת ,   גנאי על מתנשאים   (23.05.17)
7. המטרה של פרופ' פרידמן - לצמצם את זכויותיהם של אזרחי ישראל
יוסי   (23.05.17)
במדינה דמוקרטית יש הפרדת רשויות שנועדה להגן על האזרחים מפני שרירות ליבם של רשויות המדינה, כך שאם רשות אחת תנסה להזיק לאזרחים, רשות אחרת תוכל לבלום זאת ולהגן עליהם.

ההתנגדות לסמכות בית המשפט, מטרתה לאפשר לממשלה לצמצם את זכויות אזרחי המדינה, בלי שתינתן להם הגנת בית המשפט.

מה שפרידמן רוצה זה להפוך את המדינה שלנו לפחות דמוקרטיה ליברלית, וליותר סמכותנית עם גוון רודני מסויים.
8. במדינה בה המחוקקים הם :
אילן ,   תל אביב   (23.05.17)
אורן חזן, מירי רגב, דוד ביטן ומיקי זוהר, אני לא מוצא שום פסול באקטיביזם שיפוטי שבעיקרו נועד להגן על הציבור מפני מחוקקים מושחתים, חסרי בינה ודעת שלחם חוקם הוא ביצור מעמדם וניכוס כוח ושלטון לידיהם בכל מחיר.
9. כשיש עבריין מורשע כשר הפנים
מוישיק   (23.05.17)
כאשר שרי הממשלה מגלים קושי לפעול לפי החוק, כאשר הממשלה אפילו לא מתיימרת לפעול עבור כלל הציבור, למה אתה מצפה ? בית המשפט נאלץ לעשות סדר.
10. חבל שהוא כבר לא שר המשפטים
(23.05.17)
11. מי נטול אינטרסים שופטים או שרים וחברי כנסת?
מיכל ,   חיפה   (23.05.17)
אם אני שוקלת יושרה בית המשפט לעומת ממשלת ישראל וחברי כנסת. בחרתי בבית המשפט. דוגמאות לא חסרות אם נסתכל רק בהתעללות בתאגיד או מתווה הגז/
12. כתבה ארוכה שלא אומרת כלום בסוף.
(23.05.17)
13. בשנה הראשונה ללימודי התואר במשפטים
דן   (23.05.17)
הבנתי שמי שבאמת מנהל את המדינה הם לא נבחרי הציבור בכנסת, אלא בית המשפט העליון בראשו עמד באותה תקופה מלך מלכי האקטיביזם ברק.
14. אהרון ברק הביא נזקים אדירים למדינה ולמערכת המשפט
bphj   (23.05.17)
הכי נלעגת היא תקנת אפרופו או מה שמה שהתקין אהרון ברק לפיה השופט מתיימר לדעת למה התכוונו מנסחי חוזה זה או אחר גם בניגוד ללשונו של החוזה.איזה יומרה איזה פלצנות יש בקביעה הזו.
15. סניוריטי
מי   (01.06.17)
שרת המישפטים מנסה לבטל את שיטת סיניוריטי
יענו הוותיק ביותר יהיה הנשיא בית המישפט
נוהג שלא קיים בשום מדינה דמוקרטית בעולם
בהצלחה לשרת המשפטים
חזרה לכתבה