אוכל  מדורים  מתכונים
זמן הדובדבן: 4 מתכונים
ynet
פורסם: 12.06.17, 12:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 20 תגובות ב-14 דיונים
1. יקר אש!
(12.06.17)
2. אפשר ריבה דובדבנים . זה יקר קצת
התימנים לא קמצנים!!   (12.06.17)
3. תחליף לפקטין
Gooner   (12.06.17)
במקום לקנות פקטין אפשר לגרד חצי תפוח ירוק לכל קילו דובדבנים ולהוסיף לריבה. לא משנה את הטעם והתפוח עשיר בפקטין אז זה יעשה את העבודה. ואפשר להכין עם פחות סוכר (לקילו דובדבנים לשים 700-800 גרם סוכר ולא קילו)
4. היזהרו מפרי ללא פיקוח בבסטות ובדרכים - מרוסס בזרחן אורגני
חקלאי   (12.06.17)
5. עכשיו נזכרתם? העונה כמעט הסתיימה
(12.06.17)
6. אפשר תחליף כוסברה
תימני   (12.06.17)
7. האם אפשרי לבשל ריבת
(12.06.17)
פרי ללא סוכר בכלל???
8. עם המחיר של דובדבנים באמת נראה לכם לקנות 5 ק"ג?
מינרוה   (13.06.17)
9. תתעוררו
שושקה   (13.06.17)
כבר שנים שאני מכינה ריבות עם 10٪-15٪ (מכמות הפרי) סוכר.
במקום פיקטין קנוי אני משתמשת התפוח עץ ירוק מגורר כולל הקליפה.
בהתחלה רק מביאים את הפרי לרתיחה תוך ערבוב שלא ידבק לקרקעית הסיר, לאחר 20 דקות מוסיפה את הסוכר ו- 2-3 מקלות קינמון. כשהריבה מוכנה זורקים את מקלות הקינמון ויוצקים לצנצנות מעוקרות
10. תגידו YNET ירדתם מהפסים לגמרי?
(12.06.17)
שוב נותנים מתכונים בלי לבדוק? מה לעשות עם 150 גרם קורנפלור על ליטר אחד של נוזלים? לבנת יציקה? תבדקו את הכמויות שלכם כי זה ניראה מוזגם הכמות הזו של הקורנפלור!
ושאר המתכונים זה באמת עניין של טעם אבל לא שלי אלא מי שאוהב הכלאות כאלה של דובדבנים עם כל דבר! יש עוד המון מתכונים עם דובדבנים כמו עוגת דובדבנים, מרק דובדבנים הונגרי עם שמנת חמוצה, סירופ דובדבנים עבור משקאות קרים וגם אפשר לשים דובדבנים בתוך בקבקו סטרילי ולמלא את הבקבקו ב"שנפס" כל שהו וליסגור היטב ולהשאיר אותם כמה חודשים בתוך השנפס הזה. יוצא שנפס נהדר וגם דובדבנים נהדרים שניתן לקשט איתם גלידות. ובאשר לריבה. עוד קילו סוכר שמוסיפים לאחר הבישול רק לעוד 10 דקות לא נמס כמו שצריך בבישול ונישאר כסוכר גבישי. אפשר לבשל את הפקטין עם כל הסוכר ביחד לא קורה כלום. בגרמניה יש סוכר מוכן עם פקטין להכנת ריבות. ומי שאוהב יותר יכול לערבב דובדבנים עם תפוחי עץ ולהכין מזה ריבה, בתפוחים יש את הפקטין ולא צריך לטרוח במיוחד. וחוץ מזה, כשמכינים ריבה אחד לאחד לא צריך להוסיף שום דבר, הבישול עושה את שלו לבד. ולא לשכוח להרתיח את הכוסות עבור הריבה לפני שממלאים אותה בריבה וכשסוגרים מניחים את הצנצנת על המיכסה שלה עד שהריבה מתקררת. כך לא נוצר עובש על הריבה. ולא חייבים להכין 4 קילו ריבה בבת אחד - אלא אם כן אתם רוצים למכור או לחלק לחברים כי יש לכם עץ גדול של דובדבנים. אפשר גם להקפיא אותם לשימוש לחורף.
11. בשופרסל
אפ ,   בש   (13.06.17)
מחיר הדובדבנים 36 שקל לקילו,
הם התחילו לרשום את המחיר למאה גרם כדי לבלבל את הצרכנים.
12. איזה ביזבוז של דובדבנים, הכי טעים לאכול אותם חי, כמו שהם :-)
(13.06.17)
13. עשיתי כמה שינויים קטנים ויצא לי מרק תימני
בן ציון געדי   (13.06.17)
14. קטיף עצמי בבית ג׳ן
איציק   (13.06.17)
הדובדבנים הכי טעימים שטעמתי בחיים שלי חפשו בוויז קטיף עצמי בית ג׳ן..משהו מטורף
חזרה לכתבה