אוכל  נבחרת השפים  אבי לוי
"זה לא שווה אם זה לא חריף אש"
אבי לוי
פורסם: 22.06.17, 17:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 40 תגובות ב-20 דיונים
1. אוכל
חיים נעים   (22.06.17)
שום אוכל לא צריך להיית חריף
2. המקורי עושים עם בשר מבושל טחון.
כוכבי   (22.06.17)
3. כמו כל האוכל של המרוקנים: טונות חריף כי אחרת אין לו טעם.
אמיתי ,   שדרות   (22.06.17)
4. מעדיף את הסיגרים של ביבי הם מריחים הרבה יותר טוב בלי שמן
זוברמן יששכר   (22.06.17)
5. סבתא שלי שתחיה הייתה מוסיפה ביצה קשה ומשמשת בבשר מבושל,
אלג'יראי   (22.06.17)
6. למה הסיפור נקטע באמצע?
שמעון   (22.06.17)
7. חריף עושה את האוכל בייחוד את הדג של שישי בערב
אלא אם אתה סמולני   (22.06.17)
8. סיפורי סבתא
אורן   (22.06.17)
9. אבי לוי היקר, אני מצטער לומר שאתה לא יודע מה זה אומר לאכול ח
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (23.06.17)
אבי לוי היקר, אני מצטער לומר שאתה לא יודע מה זה אומר לאכול חריף!
אני לא יודע מה השאטה מתרגם לאנגלית (אולי צ'ילי אדום?), אבל בטח לא מגיע לחריפות של --- טרינידד מורוגה עקרב(trinidad moruga scorpion) שהוא 1500000 יחידות בסולם סקוביל. - בהוט ז'ולוקיה(Bhut Jolokia) ההודי - 1000000.
- אפילו הסקוטש בונט(Scotch Bonnet - ג'מאיקה) וההבנרו(Habanero - מקסיקו) הם רק עד ל 350000.
אני גידלתי את כל אלה(ועוד אחרים) בגינה שלנו ואכלנו אותם כל הזמן. שלשום גמרנו ממה ששימרתי מהשנה שעברה. בסוף הקיץ ובסתיו של השנה שעברה אכלנו אותם טריים!
לכן עכשיו אנחנו מאוד מתענגים עם הרטבים שעשיתי בשנה שעברה, ואני גם אוכל אותם עם הסלטים שלי כל יום בצהוריים ועוד יותר בארוחת הערב(אישתי רק בארוחת הערב)! אלה מכניסים בקיס הקטן את החריסה! גם לקחנו רוטב שנה שעברה למקסיקו ולאיטליה- השנה.
- השאטה שלך הוא 5000 - 30000 על סולם הסקוביל, כפי שמצאתי לפי: http://davesgarden.com/guides/pf/go/87703/#b. אז, אתה רחוק מן החום האמיתי!
- אבל, השנה אני גדל את הפלפל הכי חריף בעולם: קרולינה ריפר(carolina reaper) - 2500000 יחידות!!! כמו כן מהנ"ל.
אין חיים בלי פלפל חריף!
- 1. אתה טועה לחלוטין - אנחנו בטח מבשלים עם הרבה טעם עם או בלי פלפל חריף. אשתי הכינה אתמול לואף(loaf) עדשים עם מעט מאוד מלח - טונות של טעם והולך מצוין עם הרוטב החריף מאוד שלנו!
- 3. אני בטוח שיש טעם מצוין באוכל מרוקאי גם ללא פלפלים חריפים!
10. מספיק עם החרטות - על מי אתה בא לעבוד עם החרטות שלך
אחד שמכיר אותך   (23.06.17)
כל אחד מביא סיפור אמא סבתא
הייתי ליד סבתא כשהיא הכינה את זה ואת זה
היתי ליד אמא ממנה למדתי
חאלאס
11. אם הוא חריף אש אז למה בצד יש צלחת סחוג -ראו תמונה מצורפת
זיהוי פלילי   (23.06.17)
12. אין דבר כזה "חריף אש" אצל הישראלים, הרוב לפלפים...
פאבלו ,   ר"ג   (23.06.17)
כשזה מגיע לחריף אמיתי.
אנשים פה רק מכירים סחוג וכו..
איפה רטבי ההבניירו, קרולינה ריפר ושאר הדברים הטובים?
אין ישראלי אחד שפגשתי שאוכל חריף כמו המקסיקני הממוצע.
13. "כמה יותר חריף -יותר טוב" ? שטויות . אולי לאנשים עם פתיל קצר
אברשה   (23.06.17)
14. "השף" המהולל לא מבין שחריפות היא טריק להסתרת בשר רע?
אייל   (23.06.17)
15. המטרה של החריף היא בעיקר להסוות טעם גרוע וחמר גלם נחות
השף הרושף   (23.06.17)
מאכל שנעשה מחומר גלם טוב ובצורה נכונה מתהדר בכך,חירף מסווה את הטעם ובעיקר מקהה את חוש הטעם . ונא לא להתבלבל,חריף אינו טעם הוא פשוט תחושת כאב על הלשון
16. אני אוכל הכי חריף
(23.06.17)
17. כל הנטרפים שאין להם מה לתרום מופיעים ב 9 שלי ו 12...! 12, פא
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (23.06.17)
כל הנטרפים שאין להם מה לתרום מופיעים ב 9 שלי ו 12...!
12, פאבלו, יפה להכיר אותך - דני.
אגב, ההבנרו הוא כלום בשבילנו - זה כבר בעבר! זה נכון לגבי ההבנרו והסקוטש בונט - הישראלים יודעים רק את החריסה ואת הסחוג שאתה מזכיר.
אגב, נתתי את הרוטב המאוד מאוד חריף שלי למקסיקן בקוזומל בשנה שעברה, לבחור מסנגל באיטליה ולכמה איטלקים (לאחרונה כאשר ביקרנו איטליה) - הם ניסו קצת וויתרו !!!
הקרולינה ריאפר יהיה מאוחר יותר השנה מן הגן שלנו - אז נראה מה זה כוח של פלפל חריף! מאשר שני ואישתי רילי לטרינידדי וההודי ני בטוח שהקרולינה ריאפר לא יהה בעיה...!
כרגיל, הישראלים מדברים ומדברים - הם "מאשימים" את הבשר הרע - ברור שאין להם שום יכולת לאכול חום אמיתי !!! וכובן מקשקשים שטוית!!!
18. חחחח צודק לגמרי
רון   (24.06.17)
19. הוא בכלל לא מרוקאי אלא אלג'יראי לא?? הלו , לא אותה מדינה
מנימ   (24.06.17)
20. הבנרו זה לילדים
(24.06.17)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה