הורים  חינוך ילדים
כשלילדים יש יותר מדי משחקים
אורלי בלגה
פורסם: 13.08.17, 11:01
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות ב-9 דיונים
1. אורלי, למה כשאלוהים חילק לכולם שכל לא עמדת בתור?
עופר   (13.08.17)
2. צודקת
חן   (13.08.17)
לגמרי צודקת. בתרבות השפע יש הרבה יותר מידי משחקים מיותרים!
3. אפשר לעשות גמ"ח משחקי קופסא
קלאודיה ,   יהוד   (13.08.17)
5. בוקר טוב. ככה זה שההורים עסוקים..
ילד מפתח ,   צפונאה הדרומית   (13.08.17)
בצעצועים שלהם וחיים חיי צעצוע..
אף פעם , אף עם , באף תרבות לא אמרו שמותרות זה טוב.
6. תכירו חברה שעושה לכם סדר בחדר ממש בזול
יעקב   (13.08.17)
תבדקו את www.box-in.co.il
7. פתרונות סדר וארגון
ענבל שחם-גליק   (14.08.17)
בוקר טוב
אהבתי את הכתבה, וכבעלת עסק לסדר וארגון אני מצדיקה כל מילה שלך.
אם אנו רוצים שיתוף פעולה עם הילדים עלינו לתת להם את המרחב הזה, לתת להם להרגיש שותפים. מניסיון אישי שלי ושל לקוחותיי זה עובד.
זה גם בדיוק הזמן להכין את חדר הילדים לקראת החזרה לגן ו לביה"ס
למי שקשה לעשות זאת לבד וצריך עזרה מוזמן ליצור עימי קשר.
המשך יום מקסים ופורה
ענבל
054-4954866
8. סדר וארגון בריא אך חשוב לתת גם יד לדמיוו
דמיון   (13.08.17)
הזכרון הכי מר שלי מהילדות הוא אמא שלי שכועסת עליי כי ציירתי על הברבי.... ואני בסהכ רציתי לאפר אותה... זה נכון שצריך להחזיר משחקים למקום אך לפעמים חלקי הפאזל משמשים אוכל לבובה והכרטיסים של הלוטו או המונופול הופכים לכרטיסי קנייה בסופר כרטיס כניסה לקולנוע או אפילו קלאס! (הדמיון והיצירתיות של הקטנטנים הם בלתי נדלים) אם אתעקש לאסוף כל משחק חזרה למקום לפני שעוברים למשחק אחר אולי אצור שיגרה של ניהול וארגון אבל אהרוג כל טיפה של יצירתיות ודמיון שיש לילד... בכך הילד אולי ילמד שיש שימוש לכל דבר אבל לא ילמד שממשהו אחד ומשחק אחד אפשר ליצור 5 או אפילו 10 משחקים שונים אחרים.... הורים צריכים לשים גבולות ואם הילד עובר למסך והמשחקים עדיין מפוזרים ברור שחייב לשים גבול ולתת לו לסדר לפני שעובר לדבר אחר (מסך חבר משחק בחוץאו אפילו אוכל) אבל חייבים גם לתת לילד את המקום לבלגן דמיון יצירתיות ואף אתנחתא מהמשחק.... (כמה מרגיז יכול להיות שהילד סידר שעה את הבובות והפאזל בצורה כזאת שמשמת אותו לסיטואציה של המשחק -נגיד טירה עם דרכון או ביצה גדולה שצריך לחצות ואז בדיוק אז קוראים לו לאכול והוא חייב לסדר הכל לפני שהספיק לשחק....) חייב גם להקשיב ולקבוע גבולות ברורים אבל מוסכמים על כולם כך שהבאנו בחשבון גם את רצון הילד למשל להשאיר את הלגו ככה עד מחר כי יגיע חבר לשחק או עד שאסיים את המשחק ואז לאסוף אך להשאיר אותו בפינה שאינה מפריעה ובה הלגו לא יתפזר ויילך לאיבוד.... לא הכל זה סדר וארגון....
9. מסכים חלקית
עומר   (14.08.17)
דמי כיס הם המצאה בלתי חינוכית בעליל. ילדים לא אמורים ללמוד שהם מקבלים דברים בחינם. צריך להיות לזה קשר עם מטלות, התנהגות טובה או משהו אחר, כך הם ירגישו את תחושת הסיפוק של תמורה על מאמץ מצידם. נקודה נוספת היא שסדר לא בהכרח חשוב לילדים, הפוקוס שלהם לעיתים הוא על דברים אחרים וזה מאוד נורמלי, כמה מאיתנו היו מבולגנים בתור ילדים והפלא ופלא בגרנו ופתאום הסדר והניקיון הפך להיות חשוב. כלומר גם ילד מבולגן לא בהכרח יהיה מבוגר מבולגן, ולא בטוח שמיקוד הילד על סידור המשחקים לא פוגע בפיתוח תכונות אחרות כמו דימיון או יצירתיות.
10. נתון חשוב, לילדים לא מפריע בלגן ורעש. מעבר לכך
אבי   (23.08.17)
אין צורך בריבוי משחקי קופסא, או גירויים חיצוניים.
שתיים שלוש קופסאות טובות עושות את העבודה.

משחקים טובים ומושקעים תורמים המום לילדים שלכם.
חזרה לכתבה