אוכל  מדורים  מתכונים
כל אחד יכול: מרק סלק
רותי קינן
פורסם: 21.08.17, 10:01
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 21 תגובות ב-13 דיונים
1. רעיון פשוט ונפלא לקיץ ! עונה לי על הרצון לאכול סלק ולא בסלט
אני עוד מעט מכינה...   (21.08.17)
2. מרק הסלק הקר לקיץ - חמיצה
אורה ב. ,   תל אביב צפון   (21.08.17)
בעברית צחה קורים לזה - חמיצה - אמי הייתה מכינה בקיץ - היה מרק מהנה -
ללא ביצים !! עם לימון ושמנת - למדה מהשכנה - והסלק היה מגורר דק במגרדת
ובחורף - בורשט - עם כרוב ,סלק מגורד דק - עצמות בקר -סוכר ולימון -תענוג.
גם כן למדה מהשכנה .
3. מרק סלק - סלקו את הדבר הזה תביאו איזה שווארמה
(21.08.17)
4. אוי, רותי רותי. עוגת פירות היער מהשבוע שעבר יצאה מרק פירות
דניאלה   (21.08.17)
עם טונה נוזלי הפירות ובצק דק מלמעלה. מאיפה הבאת את רעיון העוועים הזה? התביישתי להגיש את זה. ערבבתי הכל היטב היטב ואפיתי מחדש. יצא איכשהו.
5. אוי רותי,
(21.08.17)
כרגיל ב"מאכלים" שלך חסר משהו. סלק דורש סוכר ולא יעזור לך שום דבר. צריך קצת סוכר במרק שלך כמו שהוא דורש סוכר בחמיצה או בבורשט שזה אותו דבר רק אחד בעברית והשני ברוסית. וגם את הבורשט הפולני עושים עם בשר לא רק את הבורשט הרוסי. ויש גם בורשט אוקראיני. ועוד משהו, לאמהות שלנו הייתה פומפיה שבעזרתה הן ריסקו הכל והיה לעבודה שלהן במטבח גם איזה טעם מיוחד שאין היום כי הכל מתועש וחסר חן וטעם. ולאמא שלי הייה מיקסר משוכלל עוד בשנות השישים אז מה את ממציאה שטויות כאן על הסבתות וחוסר המיקסרים או שאת מדברת על המאה ה19?
את החלמון של הביצה שבחמיצה שמו כשהחמיצה הייתה עדיין חמה מספיק אבל לא רותחת והחלמון היה לא מבושל אלא טרי והוא הוקצף עם קצת חמיצה ואחר כך עורבב עם כל החמיצה (זה דורש מיומנות של טבח...). אז מה שאת עושה כאן זו המצאה חדשה ואפשר לאמר שאפו על כך. רק כמו שכתבתי הסוכר חסר כאן. ועוד עצה קטנה. כדי לקלוף סלק טרי - ועדיף סלק טרי באמת שהקליפה שלו נראית טריה ורעננה ולא משהו עם טעם של פלסטיק מבושל ועטוף בוואקום - הכיני את מה שאת צריכה לבישול מראש: סיר, כף מסננת וכו' לפני הבישול, ליד הכיור, פני את הכיור שיהיה נקי מהכל וריק, ליבשי על ידייך כפפות גומי וקלפי את הסלק לתוך הכיור עם הכפפות. שיטפי אותו היטב מאפשרות שיש עליו עדיין חול וחתכי לחתיכות ושימי ישר בסיר. הוסיפי מים כמה שאת צריכה וקצת מיץ מלימון טרי, ושימי על האש לבשל. ראשית המיץ של הסלק לא יחליף את ציבעו בבישול ושנית סביבתך וידייך לא תהיינה מלוכלכות מהסלק. וסלק לא משאיר כתמים כמו שאת מספרת כאן. אם הוא משאיר אצלך כתמים על השייש, את צריכה להחליף את השייש שלך כי הוא לא שווה. "כתמים" של סלק לא דורשים אקונומיקה, כי אם הם דורשים אקונומיקה זה סימן שמישהו נתן להם להתייבש ואז אפשר לאמר שהוא שלומפר לא רגיל. חומרי הניקוי וחומרי הכביסה של היום מורידים כל כתם וסלק זה לא יין אדום. וכשמנקים בזמן אז אין כתמים. וכשהסלק לא טרי אז יש כתבמים שקשה להוריד אבל לא בלתי אפשרי שדורש אקונומיקה.
6. אין שום צורך בסוכר, אבל סלק עדיף לקנות ולבשל טרי ולא מניילון
אוי ויי   (21.08.17)
7. הזכיר לי טעמי ילדות
ליה   (21.08.17)
בלנד יהפוך הכל לדייסה- עדיף לגרד בפומפיה דקה.
להוסיף שמנת חמוצה ובצל ירוק! גם קוביות מלפפון ותפוח אדמה מבושל זורם. יאמי.
8. "אף מילה על בורשט" - ממשיכה לתת מתכון לבורשט קר.
(22.08.17)
עפיפון זאתי.
9. רמת גן
חיים   (22.08.17)
אפשר גם גספצ'ו
10. אחלה של דבר למי שרוצה להעביר יום שלם על האסלה :)
סמי   (21.08.17)
11. הצבעים יפים ותו לא . לא כל ערבוב טעים לחיך.
(21.08.17)
מי אכל ואמר שזה טעים לו?
12. למה ביצה? זה רעל!! אפשר לשים טופו במקום
דיי להרעיל אותנו   (21.08.17)
13. מתגעגעת לבורשט/חמיצה קרה שהיתה מוגשגת בהדר ברח' הרצל עם שמנת
אירית   (22.08.17)
חזרה לכתבה