אוכל  מדורים  מתכונים
מחיים כהן ועד ג'ואל רובישון: מתכונים עם תפוחי אדמה
ynet
פורסם: 03.09.17, 11:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 17 תגובות ב-13 דיונים
1. אין כמו גבינת כלבות ושמנת חתולות!
יוסי כהן ,   עכו   (03.09.17)
כלב חתול פרה כבשה
2. כתבה מושקעת. שאפו
(03.09.17)
3. רק הפירה של רובושון!
(03.09.17)
4. נתתם מתכונים מאוד טעמים אבל מפוצצים בפחממות. אשמח למתכוני קט
אני   (03.09.17)
קטניות. תודה
5. אין על הציפס של מקדולנדס!
מיסטר פוטיטו   (03.09.17)
6. אין על הפירה של מאמא
ז'קלין הבת של מסעודה   (03.09.17)
7. מתכונים מצויינים אחד אחד, אני רצה לשוק וקונה שני שקי תפו"א
יולנדה הבשלנית   (03.09.17)
8. אין על תפוחי אדמה מזן ראטה
יעלי ,   תל אביב   (03.09.17)
אף תפוח אדמה לא מתקרב אליו בטעמו, טעם גן עדן!!!
חבל שאי אפשר להשיגו ברשתות. אמנם הוא יקר, אבל שווה כל שקל.
למביני עניין.
9. וואו איזו כתבה מהממת!!!
בשלנית   (03.09.17)
תודה רבה!
10. אשתי שונאת בצל...
הרשלה   (03.09.17)
... וגם שונאת אותי. !!!
מה מציעים להכין לה ???
11. לא מדויק
Elad fried   (03.09.17)
פירה של רובושון - מתכון לא נכון
וישיסואז- מי שם חלב בוישיסואז רק שמנת
סלט תפוחי אדמה קומוניזם, יותר מדי ירק דפקתם את זה.
אכלתי ניוקי ערמונים בטוטו חשבתי בהתחלה שזה ניוקי צרפתי אז לשמחתי טעיתי אבל שום כמהין לא הורגש שם..
בפיש אנד ציפס להבא תחפשו תמונה קצת יותר נורמלית..
ממש מתכונים מתקופת האבן..
12. אין לי חשק וכוח לבקר כאן את כל המתכונים על ועם תפוחי האדמה
(04.09.17)
כי זה באמת לא שווה את הטירחה שלי בקשר לסלטים ולאופני ההכנות של תפוחי האדמה שלכם כאן. זו תעודת עניות לתפוחי האדמה אבל לעיתון שלכם זה לא עושה כלום במילא כי כל הכותבים כאן לא מבינים במילא כלום באוכל ובראשם האדון חיים הכהן והגברת רותי קינן. מילא, בעיה שלכם גם אתם לא מבינים כלום באוכל ומביאים דברים מזעזעים כאלה כמו המתכונים שכתובים כאן. היחיד שלמצא חן בעיניי זה המתכון של אבי ביטון אבל תיגידו לו שישים קצתוז מוסקט בתערובת שלו זה יהיה טעים יותר - מנסיון - וומהתערובת הזו הוא יכול להכין כופתאות ולבבסיר עם מים שרתחו והם רק מתחממים כל הזמן ולא רותחים יותר ולבשל עד שהכופתאות צפות למעלה ולהגי אותן עם רוטב צלי ועם כרוב אדום ל עם יין ותפוחי עץ. המתכון הוא כמו של הכופתאות הגרמניות המבושלות מתפוחי האדמה.
אבל דבר אחד אני חייבת לאמר לגבי מתכוני תפוחי האדמה שיש כאן וזה על המתכון של רובושון. גם אותו היצלחתם לקלקל. בטוח דבר אחד שהמתכון הולך ככה: קילו אחד של תפוחי אדמה קשים כלומר בעלי קימחיות קטנה וקילו אחד (כן קילו אחד) חמאה קרה מאוד ורק רבע ליטר חלב חם מאוד. מלח לתיבול ולא ידוע לא על פלפל שחור או אגוז מוסקט שום דבר. התהליך פשוט: תפוחי אדמה עם קליפה לבשל בסיר עם המון מים שלכל ליטר מים מוסיפים 12 גרם מלח. מקלפים את תפוחי האדמה לאחר שהם רכים אבל לא מתפוררים - כשהם עדיין חמים ושמים בתוך כלי שמועך תפוחי אדמה שניראה כמו מיכל בעל שתי ידיות גדולות עם מיכסה וחורים דקיקים בתחתיתו. מועכים אותם לתוך סיר גדול ושמים על האש ומערבבים אותם עד שהם מאבדים את הנוזלים שלהם - בכף מעץ. ובנתיים, בסיר אחר, מחממים את החלב - לא להרתיח אותו כי הוא יגלוש לכם רק לחמם היטב. להוציא את החמאה מהמקרר ולהכניס אותה בקוביות לתוך הפירה ולערבב כל פעם כמות קטנה פנימה - שמתם לב שזו המון עבודה - ולאחר ששמתם כשלושת רבעי מכמות החמאה מוסיפים חלק מהחלב ומערבבים היטב. מעבירים את כל התערובת הזו דרך מסננת צפופה מאוד ומחזירים לסיר אחר ושמים שוב על האש ומוסיפים את שאר החמאה והחלב ומערבבים היטב כל הזמן כדי שלא ישרף למטה והכל על אש קטנה עד בינונית. מתבלים במלח ומערבבים שוב ומגישים. להודיע למגן דוד שיעמדו בכניסה בזמן הארוחה אם חוטפים פתאום סתימה בעורקי הלב מרוב חמאה... בתיאבון!
בתיאבון. ולמי שכתב כאן שמנת זה לא נכון זה חלב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13. הפירה של רובושון מכיל רבע קילו גרוייר טובה.
(04.09.17)
חזרה לכתבה