אוכל  מדורים  מתכונים
המטבח היווני שלי: 2 מתכונים
אביטל שטיין וקתרינה זרוו
פורסם: 26.09.17, 09:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות ב-7 דיונים
1. אימי זל יגוסלבית שמשפחתה מיוון היתה מכינה מטעמים
מעורב תימני יגוסלבי   (26.09.17)
כל מיני מאפים וממולאים ופשטידות.
התמונה מזכירה לי פיתה בשר(בורקס בשר)שהיתה מכינה ועכשיו אני מכין
להנאת כולם.

פיתה בשר

בשר טחון קילו
בצלים ארבע שישה
בצק עלים
פטרוזיליה קצת

1 כפית מלח
1 כפית חוויג'
1 כפית פלפל שחור
1 ביצה
שומשום.
שמן

מקלפים הבצל וחותכים לארבע,מרסקים גס
במעבד מזון.
מחממים סיר רחב עם שמן,מכניסים הבצל מטגנים,מוסיפים הבשר ומערבבים עד שהנוזלים נגמרים והבשר משנה צבעו.מוסיפים מלח פלפל חוויג,מערבבים.
מרדדים בצק עלים ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
שופכים הבצל והבשר לתבנית
מרדדים עלה נוסף מכסים את תערובת הבשר בצל.
מורחים ביצה ושומשום מעל.
מכניסים לתנור חום 180 בערך ל12 20 דקות בערך לפי סוג התנור
בודקים וכשמוכן מוציאים וממתינים 10 דקות וזוללים.

את התבלינים אפשר לשנות לפי טעמכם
אפשר אבקת מרק במקום מלח,את החווייג למרק אפשר להחליף או להסיר.
החצי השני שלי תימני ולכן החווייג.
בנוסף היינו מכינים חילבה שמים על הבורקס
השבוע הכנתי את הפיתה בשר הנל לכבוד החג
2. מוסקה.
יואל ,   צפון   (26.09.17)
אחרי שעורכים קניה למתכון הזה לא נשארים חומרי גלם בסופרמרקט לאחרים. אני בטוח שלהכין אותה זה מעייף, אך יוצא טעים טעים.
3. מוסקה לא הולך בלי בשר. יווני אמיתי ימות מצחוק...
כיפת רשע   (26.09.17)
4. נולדתי בבלקן לפני 89 שנים ומעולם לא שמעתי על מוסקה צמחונית
זלמן אפנדרי   (26.09.17)
5. מתכון צעצוע! מוסקה - רק בשרי!
אבי   (27.09.17)
6. מוסקה יוונית צמחונית
שון   (27.09.17)
מוסקה בלי בשר
ב ד י ח ה
7. כל מתכון עם כוס וחצי שמן ותועפות של גבינה יהיה טעים
אליהו הנביא   (27.09.17)
לא משנה אם הוא יווני, כורדי, סיבירי או בנגלדשי
ייאלה - בקבוק שמן שלם - עוד יותר טעים
חזרה לכתבה