כלכלה  צרכנות  חדשות הצרכנות
המדינה פיקחה על מחירי היבוא: בכמה הוזלו הגבינות הצהובות?
מירב קריסטל
פורסם: 27.09.17, 15:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 43 תגובות ב-35 דיונים
1. די לפקח כבר
אסף ,   ת"א   (27.09.17)
אני רוצה גבינה יקרה, ההוא רוצה גבינה זולה, תנו פשוט יבוא חופשי וזהווו
2. אף אחד מהמערכת לא קורא לפני העלאה לאתר??
צרכן   (27.09.17)
מה זה הביזיון הזה?? מלא משפטים לא מנוסחים טוב
3. די למלח בגבינות צהובות
אורן   (27.09.17)
4. מוצר מתועב המיוצר תוך התעללות קשה בבעלי חיים מרגישים
ש   (27.09.17)
ומסוכן מאוד לבריאות!
5. גבינה באירופה עולה רבע מחיר מישראל למה ?
(27.09.17)
לא שמעתי שאנשים מתים מרעב באירופה ובכל זאת האוכל זול יותר מישהו גרידי מדי !!!?
6. המחיר של הגבינות הצהובות גבוה מאוד
שחם   (27.09.17)
אבל את המחיר הזה לא משלם הצרכן, אלא הפרות המסכנות שעוברות התעללות גיהנומית במשקים. אל תתנו לזה יד, יש מספיק מוצרים מהצומח שאף אחד לא סבל וכאב במהלך ייצורם.
7. גבינה צהובה זו המצאה ישראלית, אין דבר כזה yellow cheese
(27.09.17)
8. גבינות צהובות עלובות תוצרת ישראל ואתם קונים. טפשים
asi   (27.09.17)
אז כנראה מגיע לכם עמק הזבל של הגבינות.
9. אנחנו עברנו לגבינות המיובאות, 25-30 ש"ח לק"ג- אותו הטעם!
(27.09.17)
10. כמות שמן בגבינות רמאות לפניכם....כנסו
roy   (27.09.17)
ממליץ לבדוק היטב את איכות הגבינה שכן כדי להוזיל את עלות הגבינה המיובאת מוסיפים לה שמן....דבר אשר איננו עומד בשום סטנדרט לא אירופאי ולא אמריקאי. זה כבר מזמן לא 100% גבינה
11. מה קרה לאריזות הואקום?
א"א   (27.09.17)
מאז שהפסיקו להשתמש באריזות ואקום (חוץ מבמארזים הגדולים) הפסקתי לקנות גבינה צהובה. האיכות פשוט זבל.
12. האיכות של הגבינות הקשות של היצרנים הגדולים המקומיים
רם ,   חיפה   (27.09.17)
ירודה מאד יחסית למיובאות. חבל. טרה יצאה עם ״אמנטל״ שעם ההשקה היתה הפתעה לטובה, ואח״כ ירדה מאד. גם חבל.
13. כתבה שמפרסמת ומציגה בתמונות את הגבינות המקומיות
אזרח   (27.09.17)
למה לא פרסמת שמות ותמונות של הגבינות המיובאות?
14. מאז שיש את המיובאות אי אפשר לגעת בגועל המקומי -טעם של פלסטיק
לדעתי בלבד   (27.09.17)
קונה רק את המיובאות
15. יותר כימיקלים- מרגישים בטעם גם ביבוא וגם במקומי
שומן פרה עם כימיקלים ,   להימנע ככל האפשר   (27.09.17)
16. הגבינות באירופיות והאמריקניות הן שמנות
(27.09.17)
ומרבית הישראלים רגילים לאכול גבינות דלות שומן ( 9% ומטה). זו הסיבה היחידה לכך.
17. שקל לקילו- תענוג
יש בויקטורי גאודה 25   (27.09.17)
18. תגידו לי אתם לא קוראים את האותיות הקטנות?
(27.09.17)
כל הגבינות הזולות המיובאות וגם חלק מהיקרות כולל מקומיות מכילות קלציום כלוריד (לא הגוף לא צריך את הסידן הזה), חומרי צבע, חלבונים ושומנים צמחיים כי זה מוזיל עלויות, נתרן ברמות גבוהות, ולפעמים טפיוקה וגואר-גם (ביוגורטים) וכמובן עמילן תפוחי אדמה. וגם אם אין חומרים משמרים לכאורה יש מיצבים. אם מוצר חלבי מגיע עם תאריך פג תוקף בעוד מספר חודשים (שמנת מתוקה למשל), זה נראה לכם בטוח למאכל?

במקום להעמיס עגלות קנו מעט ואיכותי לא לפני שבקשתם לראות את התווית, במידה ואתם קונים במשקל.
19. למה קשקבל עולה 120₪ לקילו למה? קניתי לחג מאתיים גרם ב24₪
(27.09.17)
שני ביסים ונגמר
20. קילו קשקשבל איכותית ברומניה 10 שקלים!
בישראל 100 שח ,   כחלון תתחיל לעבוד!   (27.09.17)
21. אין כמו לידל 1.3 אירו ל 250 גרם, גאודה
(27.09.17)
22. עדין יותר יקר משמעותית מאנגליה
זיו מאנגליה   (27.09.17)
כדי ליבא גבינת צ'דאר ברטית. גם טעימה יותר מהישראליות וכאן עולה כ 23 שקל לקילו.
23. יש הרבה בורות בעניין הגבינות
גבינות מיובאות   (27.09.17)
מרבית הגבינות המיובאות והזולות הן באיכות פחותה לעומת הגבינות המקוריות והידועות.
לדוגמא :
גבינת גאודה מפולין או ליטה זה לא גבינת הגאודה שבהולנד או גרמניה .
האיכות והטעם שונה וגם המחיר. - מרבית הגבינות שמיובאות הן לא הממותגות והטובות.
המחיר בהתאם.
יש גם יבוא של גבינות שעשויות עם שמן צימחי וחלב וזאת מטעמי מכס. אם המוצר לא 100% חלב - המכס מופחת וככל שיש יותר שמן צימחי - יש גם 0 מכס.
יש גם יבוא של גבינות לבנות שגם הן חיקוי לפטה - עם שומן צימחי
בנוסף יש את ענין הכשרויות שמונעות ומקשות על הייבוא.
לסיכום - גבינה טובה -איכותית ומקורית כנו גאודה או אמנטל או אדם - אן הרבה יבוא
כי זה יקר וטוב. אז יש יבוא של גבינות זולות ממזרח אירופה ודומיהן.
יש לבדוק תמיד ממה עשויה הגבינה ומה מקור שלה וכך תידעו מה קונים.
תמיד עדיף לקנות את המוכר ןה- 100% חלב על פני כל התחליפים למיניהם שגם הם יקרים לפעמים. אין ארוחה בחינם.
דבר נוסף - כדי לייצר גבינות זה מסורת / ניסיון של שנים/ מוניטין / תרבות / טעם

24. נועם של טרה מלוחה ברמות שאי אפשר לאכול. ולא חד פעמי
(27.09.17)
25. גבינות
יפה ,   חולון   (27.09.17)
הגבינות באירופה יותר זולות פה מאוד יקר צריכים להוזיל
27. שמנת 5%
חן   (27.09.17)
למה לא מייצרים שמנת 5%???גם אלו ששומרים ובדיאטה רוצים לטעום ממנה ולר רק להסתכל עליה !
28. גבינת עיזים
מוטי ק ,   אזור הצפון   (28.09.17)
מופיעה תמונה של גבינת עיזים אבל היא בקושי מיוצרת וכמעט אינני מוצא אותה בסופר ומדוע זה כך?
29. רק בגבינה צהובה 9% הקרטל נמשך
שמואל א   (28.09.17)
למה אין תחרות בגבינות 9%, איך זה שאין פיקוח מחירים על מוצר בריא יותר עם אחוזי שומן נמוכים לצד אחוזי חלבון גבוהים? המחיר של אותן גבינות כמעט פי 2 והכול בגלל שאין תחרות ומחיר מפוקח.
30. למה אין קשקבל או אמנטל 9 אחוז ?
משה   (28.09.17)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה