אוכל  מדורים  חדשות האוכל
חולמים לפתוח מסעדה? תחשבו שוב
לין לוי
פורסם: 05.11.17, 16:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 90 תגובות ב-57 דיונים
1. מסעדה מצליחה בישראל מעסיקה שבח"ים ועובדים זרים בשכר רעב !
שוקו ,   מרכז   (05.11.17)
השכר בתחום המסעדנות הוא משפיל ומעליב ומסעדות שרוצות להרוויח כסף מעסיקות עובדים לא חוקיים מסתננים ותושבי השטחים בשכר רעב ובתנאי עבדות ורק כך הם מרוויחים כסף ושלא יספרו סיפורים על הישראלי העצלן !
2. מי שרוצה להרוויח המון כסף שישקול ברצינות עסק טבעוני
רועי ,   צפון   (05.11.17)
השוק עומד לבעור
3. אנחנו בטח לא פראיירים!
נטעלי   (05.11.17)
מאז תוכניות הבישול הצופים מבינים על פי הערות השפים / שופטים / מבקרים על מה לשים לב במנה ומה לא אמור להיות שם. פעם היינו סומכים על המסעדה. היום אנחנו יודעים לבקר בעצמנו. חא נשלים עם שירות גרוע ולא עם מנות שמבזות את הלקוח ולא משנה מי השף.
4. היום אין אוכל במסעדות
מיכאל   (05.11.17)
פעם היית אוכל במסעדה משלם מחיר טוב ואוכל ויוצא שבע היום אתה אוכל אוכל גורמה משלם חשבון מנופח יוצא רעב ועם בטן ריקה והולך לאכול פלאפל או שווארמה ולא חוזר שנית לאותה מסעדה
5. כשטבח אנאלפבית פותח מסעדה ולא יודע לנהל המסעדה נסגרת !!
חלומות בערספמיה   (05.11.17)
۩*)•※•☼•※•(*۩
6. זה נכון לגבי כל עסק - מלא מנסים, רק הרציניים מצליחים לשרוד.
מורן ,   חולון   (05.11.17)
7. עד עכשיו ניצלתם את העובדים בשכר אפס בלי שעות נוספות ותנאים
מישה   (05.11.17)
עכשיו שצריך לשלם לפי החוק כולם בקריסה
8. נו בטח, כל ישראלי פותח עסק, ישר קונה מרצדס פחחח ונכנס לחובות
קובי   (05.11.17)
על דברים שלא קשורים לעיסוק
9. כל זה לא יעזור לטמבלים שחושבים שהם יודעים לבשל ולארח
ובזה מסתכם נסיונם   (05.11.17)
פראיירים לא מתים. לעולם יהיו עוד כאלה שמשוכנעים שהם טבחים נפלאים, רק כי החברים שלהם אמרו להם שהאוכל שלהם טעים.
אנשים רוצים לקצר תהליכים ובסוף נופלים.
10. חלום דבילי ומסוכן. סטטיסטיקה של נוזל זרע-
קורן   (05.11.17)
אחד מהמון שורד.. השאר מחוסלים. הבעיה היא שכולם חושבים שהם החלק הזניח של הסטטיסטיקה.
11. לגלגל מחירים נוספים על הצרכן ? לא מכיר עוד עסק סבוך שכזה ?
(05.11.17)
מישהו פה חי בסרט רע... כבר היום המחירים לסועד מגוכחים בצורה מוגזמת ולידיעתך כמעט כל עסק שמעסיק המון עובדים יש לו רמת מורכבות שכזו (למשל סטראטאפ שם הלקוחות הרבה יותר דורשים מביקור במסעדה)
12. "מסעדנים" ו"שפים" חביבים, יודעים ממה נמאס לנו?
evel ,   מרכז   (05.11.17)
נמאס לנו מחללים מלוקקים וסטריליים ללא כל הרגשה ביתית, שאוכל מזוהה אתה. נמאס לנו משירות מלוקק ומזוייף ולחצני. כי אם מנסים קצת לנוח ולפטפט בין מנות, מיד דורשים מאתנו להמשיך. נמאס לנו לשלם מאות שקלים לסועד. נמאס לנו מאוכל מקושט ונגוע בנגיעות שאינו טעים כל כך. נמאס ממנות קינוח שמתוך יאוש ודמיון מוגבל, אתם מפוצצים אותן בסוכר, כמו מנות לילדים. גם נמאס מזה שאתם מאכילים אותנו בקיטורים ומשלמים ליחצ"נים במקום לקחת קורס בישול מאיזו מאמא איטלקיה או טבח בביסטרו בעיירה צרפתית.
13. רק משוגע פותח היום מסעדה
(05.11.17)
14. מתעללים בפרודוקטים ובח-ן הבנק במקום ללכת לחפש עבודה ...
(05.11.17)
15. אני מאמין שיהיה פה שינוי כלשהו בעתיד הקרוב
בובר   (05.11.17)
איכשהו לא נראה לי הגיוני מה שהולך פה, עבדתי בתחום וזאת באמת מלחמה אינסופית, עם פחת מטורף ועובדים לא יציבים. אולי כל מסעדות השף יעלמו ונישאר עם מסעדות שמגישות את אותו חומר גלם בכמה וריאציות, למשל חומוס או המבורגר שאפשר לשדך להם המון תוספות.
16. מרווחים ים ונותנים דוגמיות.
(05.11.17)
17. בחיים אל תפתחו מסעדה.ולמה ?
בהצלחה לכולם   (05.11.17)
הסיבה הכי ריצינית היא מתחתנים עם המסעדה ומתגרשים מהאישה והילדים.
הוצאות חומרי הגלם על כל שקל של חומר גלם שנזרק לפח צריכים למכור לפחות ב 15 שקל כדי להחזיר את הפסד השקל של החומר גלם שנזרק בגלל כל ההוצאות הנלוות כמו שכר דירה חשמל גז מלצרים טבחים הוצאות של משקאות וכו.
עובד חולה נכנסת לבעיה רצינית מאד חייבים לחשב את התמיכור של המנה לפי גרמים,ניהול חשבונות,קניית החומר גלם רק בעל המסעדה קונה,הוצאות על כל העובדים זה משהו מטורף אין סיכוי להכניס ולהרוויח ולאחר מיכן חייבים לשלם כמובן מס מהכסף שאין לכם.בקיצור חלום בלהות אבל אם מישהו רוצה בכל אופן לפתוח עסק של אוכל אז תלכו על מזנון איכותי של סוג מטבח אחד לדוגמא איטלקי אז כל יום שלושה עד חמישה סוגי פסטה לפי מבצעים של הסיטונאי של חומרי גלם.סך הכל שניי טבחים ושני עוזרים שעובדים לפי משמרות של טבח ועוזר במשמרת.
כמובן אין שולחנות ישיבה יש שולחנות וכיסאות של בארים.יש לדוגמא מטבח הודי שזה בכלל קלאסה מבשלים תבשילים עם רוטבים יום לפני למחרת מחממים יחד עם אורז ממש פצצה כמובן שלושה עד חמישה סוגים לא יותר,תשמרו על עצמכם מסעדה זו מלכודת מוות לנישואים
18. כשמנת ספגטי עולה 60 שקל, אל תבואו בתלונות.
hfhgfjhj   (05.11.17)
אני מעריך שכשאני מכין מספיק ל6 מנות ספגטי ב10 שקל, המוח שלי מנסה להבין למה לשלם כל כך הרבה למה שעולה לי פי 10 פחות ולוקח אותו זמן ומאמץ (מה, ליסוע למסעדה, למצוא חניה, להתרגז מאיכות האוכל, מהשירות המעאפן מהמלצר שמתעקש לשאול אותך אם הכל בסדר, מזה שצריך להקנס 12 שקל על בקבוקון קולה או 15% מינימום טיפ למרות שהמלצר מקבל שכר מהמסעדה ומתייחס אליך כאילו אתה חייב לו משהו, זה לא עולה זמן ומאמץ?) אני לא מבין למה לצאת למסעדה. תפתחו עסק קטן, שמעניק חוויה ראויה ולא בית קפה שגורם לי לרצות להקיא, ואז תבואו להתלונן שהעסק נסגר ושקשה. כשהאוכל טוב, והשירות ראוי, אנשים יבואו.
19. כתבה מגמתית שוב מבית היוצר של YNET
קובי בן דוד ,   ירושלים   (05.11.17)
לא יודע מה אתכם אבל כשאני רואה את בעל המסעדה מעיר לעובדים שלו על איפה לשים את המלח והפלפל אני כבר עושה אחורה פנה כי זה מעיד על מקום שכל אחד ממש לא יודע מה התפקיד שלו, מעבר לזה הכתבה עשויה בצורה מאוד מגמתי להראות 5,6 "מומחי" מסעדנות כאילו הם המציאו את הגלגל וכאילו המסעדות שלהם שילמו כסף ל-YNET בכדי שייצרו בכלל את הכתבה הזאת, לא יודע למה אבל אתם לא אמינים בכל מה שרשמתם פה כמו כל עסק הכל תלוי בהרבה מאוד פרמטרים יכול מאוד להיות שאחד יפתח מסעדה ב-50 אלף ש"ח וייצא ברווח של מיליונים וליהפך לפעמים כמובן צריך מזל בחיים ושזה עובד זה עובד!
20. ופקחים וישראלים שלא מוכנים לשלם על מנה ראשונה כי באים לטעום,
ארנונה ושכירות   (05.11.17)
לקוחות מאוד לא קלים ישראלים. תוך שנה 60 אחוז סוגרים. 95 תוך חמש שנים.
21. 45 שקל בלי פחית. חחחחחחחחחחחחחחח. זה אוכל
היום שוארמה   (05.11.17)
22. "אני חותך בבית עגבניה", עסק יש עלות כבדה בישראל ותנודות. ב
ישראלי טיפוסי   (05.11.17)
בעיקר במבצע צבאי. תאכל בבית ואל תבוא לשגע בעלי מסעדות, ולתפוס מקום של סועד.ת שמוכן לשלם ולא להיות קמצן. הישראלים הלקוחות הכי גרועים בעולם.
23. בגלל זה הענף בקריסה
כן   (05.11.17)
24. שבאים לשחק אותה מלכי עולם במקום הוגן במחירים נוחים
נמאס מלקוחות   (05.11.17)
למנה בגודל יפה, נמאס מישראלים דוחים שרצים לפייסבוק לשקר כי המקום החליט להרים להם מראה פרצוף להתנהגות הגועלית, נמאס מישראלים שחיים בסרט שהם אניני טעם, המציאות מוכיחה שתיירים הרבה יותר נחמדים ומבינים, המזל הוא שבתל אביב יש גם תיירים אחרת אף עסק במסעדנות לא היה שורד, לא טעים, אני רוצה מנה אחרת. חחחחחח. לא רוצים לשלם. איזה גועל.
25. לא ינעם לאוזנכם אך אומר לכם שהעובדים הישראלים הם עצלנים
בעל עסק קטן   (05.11.17)
מפונקים,ובכיינים. ורק מטומטם פותח עסק במדינה זו
26. כתבה לא רק מגמתית, אלא גם כתובה בעלגות ובחוסר כשרון
(05.11.17)
27. אין סיבה לפתוח בים המסעדות בארץ
(06.11.17)
28. אתה רוצה לקלל מישהו? תאחל לו שתהיה לו מסעדה.
בעל נסיון ,   תל אביב   (06.11.17)
29. רוצים להרוויח על תשפצו במאות אלפים ועל תשלמו שכירות בעשרות א
זיו ,   תל אביב   (06.11.17)
רוצים להרוויח על תשפצו במאות אלפים ועל תשלמו שכירות בעשרות אלפים.

ואז אפשר לדרוש מחיר הוגן על ערוכה ולהרוויח!
30. מי שרוצה להבין מה זה מסעדה שיכנס !
משה   (06.11.17)
יש לי רשת של מסעדות פעילה 20 שנה , אז ככה , מי שרוצה לאבד את החיים שלו , את האישה שלו , את המשפחה שלו , שהילדים שלו יגדלו לו מול העניים והוא לא יהיה שם אף פעם , מי שרוצה ללכת לישון דואג ולקום יותר דואג , מי שרוצה למכור את הנשמה שלו לשטן , וזאת פשוט ההגדרה !!! למכור את הנשמה לשטן , שפשוט יפתח מסעדה בארץ ישראל ....
תגובות נוספות
חזרה לכתבה