אוכל  מדורים  מתכונים
קווים לדמותו של הקישקע האשכנזי והמזרחי
מאיר בולקה
פורסם: 02.11.17, 09:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 96 תגובות ב-48 דיונים
31. מה המשותף לקישקע ואוזני המן שמייחד אותם משאר הממולאים ?
(02.11.17)
התשובה היא שבשניהם עדיף מילוי מלאכותי על הטבעי ...
32. אם כבר פרסומת למכונה, איך פספסתם את נקניקיות המרגז המרוקאיות
שמוליק   (02.11.17)
אחד הדברים הטעימים שטעמתי מעודי. הם מכינים את הנקניקיות המטריפות האלה בעבודת יד. חריפות אש אבל נטו בשר ושומן איכותי. שכחו מהדבר הנורא שמוכרים לנו בסופרים וקוראים לו נקניקיה והוא בעצם עשוי מכל הפסולת
33. מנות מסורתיות מהמטבח של יהודי פולין בצלחות פורצלן לבנבנות
והמטבח של יהודי ערב ,   בצלחות טיט רקומות   (02.11.17)
מנות מסורתיות מהמטבח של יהודי פולין בצלחות פורצלן לבנבנות על מפות שולחן רקומות...ומנות מסורתיות מהמטבח של יהודי ערב בצלחות טיט...מסמלי מכונת התעמולה הזו... (חוץ כמובן מספרי הלימוד/שמות רחובות/טלויזיה/טקסים ופרסים לאומיים...וכ"ו ) הסרט "סלאח שבתי" שהופק ב1964 בסיוע ומימון ממשלתי והסוכנות היהודית (לא פחות...) ושכל עם ישראל הלך לראות בעידן האין טלויזיה. להלן חלק נבחר מהמוטיבים שבסרט : כוזרים הם בכלל "אשכנזים"... שהם בכלל... "מערביים אמריקאים". אידיש ואנגלית הן שפות תאומות. לעומת תימנים/ספרדים/יוצאי ערב שהם בטלנים שלא עובדים, מרמים את המערכת ומרמים אפילו בשש-בש...ו"קונים" בגיל 70 אישה לחתונה! ומתייחסים לאישה כבהמה. לובשי סמרטוטים שרק מתרבים ולא יודעים לספור כמה ילדים השריצו .לא ראו ברז מיים/שרותים/אסלה/דלת הזזה. בקיבוץ משחקים שחמט! במעברה שש-בש... אשכנזים הם עשירים ומצליחים ו...תורמים למדינה! וסלאח שבתי בא רק לקחת ולרמות. חובה לראות את הסרט כדי להבין שלא נעשה בטעות. אין שם לא קומדיה ולא כישרון משחק רק ארס נוטף מכל שניה בו.
34. השלם את החסר...מנות מסורתיות מהמטבח של יהודי פולין בצלחות פו
==================== ,   ====================   (03.11.17)
השלם את החסר...מנות מסורתיות מהמטבח של יהודי פולין בצלחות פורצלן לבנבנות על מפות שולחן רקומות...ומנות מסורתיות מהמטבח של יהודי ערב בצלחות טיט...אין משרד תעמולה רישמי בארץ כי גורמים ממגוון משרדי ממשלה (ועיתונים) מתפקדים למעשה כמשרד תעמולה יעיל שדואג לשתול בתודעת הדורות הבאים דעות שנוחות להם ואסור להגיד אותן באופן מפורש.- אף אחד לא יגיד חלילה שיהודים מחולקים לגזעים אבל כל ילד בן 8 שגדל ברחוב מנדלוביץ, לומד בבי"ס טשרניחובסקי וצופה בטלויזיה יודע לעשות 1+1 ולהבין לבד שיש "גזע זוכי נובל ובוני מדינות" ו"גזע אוכלים ושותים"
35. למי שלא יודע: קישקע בעברית זה מעיים
בתיאבון   (02.11.17)
כן, הצינור הזה בגוף שדרכו עובר החר*.
36. אולי הכותב יספר לנו איפה משיגים מעי למילוי?
מרים ,   תל-אביב   (03.11.17)
37. לא חשוב השם
משה   (03.11.17)
באיזה שפה שלא תאכל את זה, ז ה טעים!!!!!
38. קיטון, לא הייתי קורא לקישקע עם שומן בלבד בשרי
(04.11.17)
אצלנו מוסיפים בשר אדום קצוץ ותיבול מעניין. שומן וקמח? לא תודה
39. יש עןד מתכון אחר של קישקע פרסי והוא טעיםםםם
הכי טעים   (04.11.17)

עם מילוי קורקבנים, טחול, כבד, ועוד ועוד וכמובן גם אורז ועשבי תיבול. טעיםםםםם!
40. מסעדת קיטון
מוטי ,   ישראל   (04.11.17)
עכשיו אכלתי חמין עם קישקע של מסעדת קיטון ,

הקישקע לא דומה לכלום , לא בטעם שהיה מבחיל והצורה בכלל כמו פשטידה .

קיבלתי חתיכה מרובעת כ 7 סמ על 7 סמ . לא דומה לשום דבר שסיפרתם בכתבה . אני לא רוצה לספר על המישלוח כי זה לא נושא הכתבה אז אשאיר זאת להזדמנות מתאימה . החמין היה סביר .כן .
41. זה סתם פשטידת תפוחי אדמה בטעם מבחיל שלא בושלה בתוך הסיר ואין
מוטי ,   ישראל   (04.11.17)
לה כל קשר לקישקע לא בציפוי ולא במילוי .
42. חמין במקור אוכל לעניים
מוטי ,   ישראל   (04.11.17)
חומרי הגלם עצמות לרגל קרושה , שומן , קמח ושאריות בשר או עןף . הכי זול שאפשר . בארץ מנה של חמין קישקע באיכות אפס ורגל קרושה מנה . 129 ש"ח . עושק
43. כבר לא מוכרים מעיים/קישקע ממקור בע"ח - משגיחי הכשרות מסרבים
(05.11.17)
44. אמא שלי תמיד מלאה מעיים עם מכונה לטחינת בשר
תמי   (05.11.17)
לא מריך שום מכשיר מיוחד לכל מי שיש מכונת לטחינת בשר פשוט מוסיפים את הכלי הארוך ולתוכו מכניסים את המסרן וממלאים לאט לאט גם מרגז הכינה באותה צורה
45. קישקה ממולא
מוטי ,   המרכז   (07.11.17)
ברצוני לדעת האם ניתן לקנות קישקה מוכן ואיזה חברה בטעמה מזכיר את המקור?
או האם ניתן לרכוש במקום המכין זאת
46. מה עניין של סנוב למה שאמרתי .
מוטי ,   ישראל   (11.11.17)
גם , ובעיקר , מחומרי גלם הכי נזולים ניתן להכין אוכל מפואר . זה לא מה שקרה במסעדת קיטון לצערי . איכות "הקישקע" היתה ירודה ובכלל זו היתה פשטידה . והטעם מבחיל .
47. את הממולא הזה לחמין של השבת,אמא קראה לו מייגל'ע
אורן[הנדלסמן] ,   קריות   (20.11.17)
העור של צוואר התרנגולת נתפר בחוט ומחט בקצהו והמילוי היה קמח ובצל מלח פלפל,אחר המילוי תפירה בקצהו השני ומניחים בסיר החמין,זה היה מעדן של ממש המייגל'ע ההוא.
הסיר עטוף היטב הובא למאפייה השכונתית של סולומון בצריף ההוא שבמרכז והובא אחר כבוד הביתה למחרת,היתה מכניסה אותו מתחת לשמיכות הפוך מפולניה עד הישיבה המשפחתית לשולחן השבת בצריף שהתגוררנו ההוא בנשר
48. איך
ניבה   (12.01.18)
יש מתכון לקישקה צמחוני?
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה