בריאות  מחקרי בריאות
ביקור ממוצע אצל רופא בשוודיה: 22 דק'. וכמה בישראל?
ד"ר איתי גל
פורסם: 29.11.17, 17:43
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 79 תגובות ב-49 דיונים
31. לתוך הזמן הזה בישראל תכניסו...
אלי   (29.11.17)
לתוך הזמן הזה בישראל תכניסו את הזמן שהרופא עונה לטלפונים, לפניות דחופות, מטפל במסמכים וכו'.
בשיא הרצינות: הרופא משפחה שלי כל כך עמוס שאם אני שם 10 דקות לפחות מחצית הזמן הוא עסוק בדברים אחרים שלא קשורים אליי בכלל.
מערכת הבריאות קורסת לה. פשוט ככה.
32. מישהו היתבלבל
זוחדי   (30.11.17)
זה הרופא שצריך לשאול שאלות ולא הקליינט .חל פה ביבול ידידי.
33. השוואה בין תפוחים למלפפונים
המבין   (30.11.17)
בארהב רפואה פרטית ובארץ ציבורית.
רפואה מודדים בתוצאות. כמה מתים פה וכמה שם.
34. כתבה שקרית ומסולפת. הסתה נגד רופאים
(30.11.17)
35. מחקר חסר ערך
דר מיכאל דור   (30.11.17)
מדידת אורך זמן ממוצע חסרת כל משמעות . יש מערכות ממוחשבות ויותר יעילות ורמת המיחשוב שונה בין ארצות לכן אורך זמן ארוך יכול להעיד על חוסר יעילות . מערכת תומכת מסביב כמו אחיות ופקידות שתפקודם משפיע על יעילות הביקור. העובדה הבסיסית שתוחלת החיים בישראל בעשירייה הפותחת בעולם .לא שחסר לנו בעיות ויש מספיק זמן רופא אבל ה"מחקר " הזה חסר כל ערך .
36. צריך לספור את הזמן הממוצע שלהמטופל מקבל בשנה .
(30.11.17)
אם מטופלים מגיעים יותר פעמים לזמן קצר יותר זה יכול להיות שקול למעט ביקורים אבל ממושכים יותר.
37. תלויה רשימה עם 8 שמות! והראשון שאינו ברשימה נכנס ל 25 דק'
אצל הנוירולוג   (30.11.17)
38. לפעמים פחות לבקר רופאים זה טוב
אחד שמבין   (30.11.17)
פחות תרופות-שימו לב, כל מטופל יוצא עם המון מרשמים.הקלות שבה על כל שטות ישר תרופה
פחות זיהומים- במיוחד אצל אף אוזן וגרון שרואה בממוצע 30 מטופלים ולא מחטאים את המכשירים.רופאים גם לא שוטפים ידיים בין המטופלים
פחות בדיקות וקרינות
עדיף לבקר רק במקרים נחוצים .לא לשכוח שגם עלולים להידבק במחלות ובמיוחד בבתי חולים
39. המצב בישראל לא יותר גרוע
די   (30.11.17)
א. מעולם רופאת המשפחה לא גירשה אותי למרות מצבי המסובך. ב. מהסברי קרובים בשוודיה היה אפשר להזדעזע מהרמה הנמוכה והאפטיות כולל המערכות הסוציאליות. רק המוסלמים מאושרים שם.
40. מדהימים הרופאים שלנו! ביקור הכי קצר ותוחלת חיים בצמרת!
דוד   (01.12.17)
אולי המסקנה מזה היא שדווקא הארכת זמן הביקור הממוצע גורמת לזמינות נמוכה יותר של רופאים ולתורים ארוכים יותר שדווקא פוגעים בבריאות הציבור?
41. הפציינט הישראלי עושה ההיפך מההמלצות בכתבה.
רוקי ,   תל אביב   (30.11.17)
דקה וחצי לוקח לו לחפש את הכרטיס המגנטי בתוך הבאלגן שלו [כאשר היה לו די והותר זמן לעשות זאת כאשר המתין לרופא]. בזמן הפגישה עם הרופא הוא עונה חמש פעמים באריכות לשיחות בסלולארי [אם אתה לא הרמטכ'ל אתה יכול לכבות את המכשיר למשך עשר דקות ולא יקרה כלום]. ועוד דבר- הרבה אנשים צריכים ללמוד להתנסח ולהגיד ישירות מה מציק להם בלי הקדמה של עשרים דקות. ועוד קיטור קטן, אם אדם היגר לישראל ראוי שיטרח ללמוד עברית, או לפחות לבוא עם מלווה שיתרגם עבורו- ולא לצפות שהרופא יידע רוסית, אמהרית ושאר שפות.
42. רופאים מתנשאים
אדי   (30.11.17)
הרופאים בארץ מתנשאים מאוד ומזלזלים באינטליגנציה של המטופלים . זה שמטופל בא לרופא בגלל שכואב לו הגב זה לא אומר שהמוח שלו לא מתפקד או שהוא לא מבין כלום .ברוב המקרים הרופאים ממעטים לגלות את הכל לחולה על מצבו כי הם חושבים שהוא לא מבין מה מדברים איתו .וזו טעות חמורה שלהם .רו המטופלים בדקו בכל אתר אינטרנט את המידע וההתפתחויות בעולם הרפואה לגבי בעייתם הרפואית ורק לאחר מכן הם באים לרופא עם מטען של הרבה מידע ואפילו עם עדכונים שהרופא עדיין לא התעדכן בהם ..בכלל מאז ששמו לרופאים מסך מחשב על השולחן הרופא מסתתר אחריו ורק שומע את קולו של המטופל .זה זלזול מוחלט .רופא צריך לדבר עם המטופל ולהסתכל לו בעיניים ולתת את כל תשומת הלב ולהקשיב לכל מילה שלו ורק לאחר מכן שיפנה למחשב כדי לקבל תשובה לפתרון . האורתופדים הם דוגמא טובה לכך .
43. צריך הרבה זמן על מנת להכיר את המטופל לעומק.
רופא   (01.12.17)
אני רואה מטופלים מאוד מורכבים. צריך ללמוד את הבעיה, להכיר את מחלות הרקע והתרופות, לבדוק את המטופל. להסביר לו מה הבעיה ומה אפשרויות הטיפול (לרוב יש כמה אפשרויות). במקרים רבים - הטיפול הוא ניתוח. צריך להסביר על סוגי ניתוחים שונים, מדוע אני ממליץ על ניתוח מסויים, מה יעבור לפני, בזמן ואחרי הניתוח.
עבדתי בבי"ח של הכללית ואחה"צ במרפאה של הכללית. 15 דק' למטופל.
עברתי לבית חולים אחר (ממשלתי) - 15-20 דקות למטופל חוזר ו- 30-45 דקות למטופל חדש. במרפאה הפרטית - 30 דק' למטופל חוזר ו- 45-60 דקות למטופל חדש. אם לאחר הפגישה עולות שאלות שלא עלו בביקור - ניתן לרוב לפתור במייל או בטלפון.
אני מאוד מרוצה ופחות לחוץ. המטופלים גם מרגישים את ההבדל והם אסירי תודה.
44. הביקור לא מסתיים במפגש הראשון - הנה ספור של מה עברתי
אחרי הרופא ,   נהייתי יותר חולה   (30.11.17)
אתה סובל כאבים בכף הרגל - אחרי ישיבה של 2-3 שעות בתור רופא המשפחה, אחרי שהוא מתקתק 20 דקות במקלדת, מורה לך ללכת לאורתופד (הלך לפחות חצי יום ועלה את סכום האגרה). אצל האורתופד צריך לקבוע תור באינטרנט באתר קצת מסובך (בייחוד למבוגרים) וכשמגיע המועד יש לחכות גם שם כ2-3 שעות כי הוא איחר וגם "מקדיש" לכול חולה את הזמן "שנדרש", ואז הוא מתקתק 20 דקות במקלדת ושולח אותך לצילום (עוד חצי יום הלך וכמובן גם יש חיוב אגרה מוגדלת כי זה רופא "מומחה"). אתה מגיע לעשות את הצילום ושם צריך לחכות שעות, ולפעמים כפול, כי הם מצלמים לפי דחיפות המקרה (הלך עוד חצי יום). שוב צריך לקבוע עם האורטופד, לבלות 2-3 שעות בתור, תקתוק 20 דקות במקלדת 5-10 דקות עיון בצילומים ואז הוא אומר שהכול בסדר ושולח אותך לפודיאטר (מומחה לכף רגל) שאצלם תור זה לעוד חודשיים (כך שגם הרבעון תמיד נגמר לפני הגעת התור) וכשהתור מגיע יש לחכות גם שם כ2-3 שעות כי הוא אמנם לא איחר, אבל כנראה שסתם לא בא לו להתחיל בזמן וגם "מקדיש" לכול חולה את הזמן "שנדרש", ואז הוא מתקתק 20 דקות במקלדת, מסתכל על הרגל שלך כשאתה יושב ועומד ואז שולח אותך לבדיקת "דופלר" (עוד חצי יום הלך וכמובן גם יש חיוב אגרה מוגדלת כי זה רופא "מומחה"). קביעת תור לבדיקת דופלר, היא, גם, לפז"מ רחוק וגם התור אין לו קשר למציאות (מהניסיון מחכים שם 2- 4 שעות) ומכיוון שזה מכון פרטי אין אגרה וצריך לשלם את מחיר הבדיקה, כפי שנקבע עם קופ"ח (זה עשרות שקלים). שוב חזרה לפודיאטר (מומחה לכף רגל) שאצלם תור זה לעוד חודשיים (כך שגם הרבעון תמיד נגמר לפני הגעת התור) וכשהתור מגיע יש לחכות גם שם כ2-3 שעות כי הוא אמנם לא איחר, אבל כנראה שסתם לא בא לו להתחיל בזמן וגם "מקדיש" לכול חולה את הזמן "שנדרש", ואז הוא מתקתק 20 דקות במקלדת, ואז אומר שהכול בסדר ושולח אותך למכון פרטי לעשות מדרסים ולקנות נעליים "מקצועיות" (עוד חצי יום הלך וכמובן גם יש חיוב אגרה מוגדלת כי זה רופא "מומחה") במכון, מכיוון שהם מכון פרטי וללא בושה מודים שהעסק עם קופת חולים הוא רע וגם המדרסים שהם עושים לפי ההסכם עם קופ"ח הם לא משהו, הם מנסים לשכנע אותך לעשות מדרסים טובים (אלפי שקלים - ואפילו לא מוכנים לנכות מזה את השתתפות הקופה). כמובן שלעמך, שמשתמש בשירותים הנ"ל, אין כסף לזה והוא נאלץ להסתפק בשרות הזול, מה שלא כך עם הנעליים ה"מקצועיות"- כאן אין ברירה ו-1000 ש"ח (נעליים + התוספות) משולמים (עוד חצי יום הלך). הכאבים בכף הרגל לא פוחתים וזאת בשל אי התאמת המדרסים דבר שגורר 2-3 ביקורים נוספים במכון ל"התאמה" (הלכו עוד כמה חצאי ימים). שוב חזרה לפודיאטר (מומחה לכף רגל) שאצלם תור זה לעוד חודשיים (כך שגם הרבעון תמיד נגמר לפני הגעת התור) וכשהתור מגיע יש לחכות גם שם כ2-3 שעות כי הוא אמנם לא איחר, אבל כנראה שסתם לא בא לו להתחיל בזמן וגם "מקדיש" לכול חולה את הזמן "שנדרש", ואז הוא מתקתק 20 דקות במקלדת, ואומר שהכול בסדר ושולח אותך לנוירולוג. לשאלה למה בזבזתי 1000 ש"ח על נעליים שלא עוזרות, התשובה היא, במקרה הטוב משיכת כתפיים, ואת המקרה הרע לא אזכיר מפאת הנימוס. הביקור אצל הנוירולוג עוד לא נערך, עד לכתיבת שורות אלה ועל המשך התלאות - במאמר הבא.
45. הגורם השלישי לתמותה הם הרופאים עצמם
FDAקבע   (30.11.17)
זיהומים, תופעות לוואי של תרופות, אבחנות שגויות ועוד.מחקר מ2016 והוא לא שונה בהרבה בין מדינות
46. יש רופאים המסיימים את הביקור עוד בכניסה
חולה מהרופאים   (04.12.17)
לא מעוניינים לשמוע כבר את התלונות של החולה וקובעים את האבחנה או מביט בתיק הרפואי בלי לומר מילה ולשתף את החולה במידע ובסוף רושם מרשם עם הפנייה לרופא מומחה או בדיקות ולשוב אליו עם התוצאות באותו יחס קר ומתנשא
47. התוצאות בטבלה הן ממוצעות. אני יכול להגיד את זה שבטורונטו אצל
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (05.12.17)
התוצאות בטבלה הן ממוצעות.
אני יכול להגיד את זה שבטורונטו אצל הרופא שלי, אני יכול רק להזכיר 2 בעיות. אם יותר, הוא יתייחס לאקסטרה כאל ביקור נוסף - כל הביקורים משולמים על ידי הממשלה.
ביקור נמשך 15 - 20 דקות ואותו דבר עבור אשתי אצל רופא אחר. יש לנו רק בעיות רגילות - שום דבר מיוחד. בפעם הבאה, בערך 1.5 חודשים מהיום, הוא גם יספר לי על תוצאות בדיקת הדם, אשר אני יכול גם לבדוק באינטרנט.
48. כי הרופאים הם אנשים מאוד עסוקים
(10.01.18)
אין להם זמן לטפל בחולים.
49. תגיד, מר פודיאטור, עם כל העינויים האלה וחצאי ימי עבודה
הפז ,   גבעתיים הצהובה   (08.07.18)
לא חשבתי לעשות ביטוח פרטי וללכת לבד לפודיאטור שלך בלי כל הפינג פונג בין רופאים או שאתה נהנה להתבכיין בטוקבקים?
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה