אוכל  טעם החיים
ורוד מבפנים, כסוף מבחוץ: 3 מתכוני סלמון
ynet
פורסם: 30.07.08, 12:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 21 תגובות ב-21 דיונים
1. האם גם סלמון מעושן בריא כל כך?
(30.07.08)
2. ל-1: פחות בריא
אלה סלמון   (30.07.08)
בסלמון מעושן יש הרבה מלח והוא - מעושן, שזה לא דבר כל כך בריא. מה שכן, יש בו אומגה 3 שזה טוב. בקיצור - לאכול מזה במידה זה בסדר, אבל זה בטח לא מזון בריאות...
3. מי מכיר מתכון עם גרגרי חרדל?
(30.07.08)
לפני מספר חודשים שודרה בטלוויזיה תוכנית בישול, שם הראו איך מורחים על הדג גרגרי חרדל עם עוד כל מיני דברים. ראיתי את התוכנית, אני זוכרת שחשבתי לעצמי שזה בטח טעים, ושכחתי את המתכון! אני זוכרת שזה היה מתכון פשוט מאוד, ולכן חשבתי שאין צורך ברישום, וטעיתי. לא זכור לי מי היה הבשלן או אם זו תוכנית ישראלית או זרה. אם מישהו ראה את התוכנית, העתיק את המתכון ורוצה לחלוק - אנא, שתף גם אותנו!
4. תשובה ל-3
יואל משה סלמון ,   תל-אביב   (30.07.08)
נסו חרדל ומיונז בכמויות שוות + גרגרי חרדל לפי הטעם + מלח ופלפל. מורחים על הסלמון המופשר ואופים כ20-30 דקות בחום של 220 מעלות.
5. מה זה מירין?
דבי ,   ירושלים   (30.07.08)
במתכון הראשון, סלמון ברוטב אסייאתי כתוב 2.5 כוסות מירין - מה זה?
6. 5- מירין זה יין אורז מתוק
וזה טעים   (30.07.08)
ניתן להשיגו בכל החנויות האסיאתיות: מזרח ומערב המכולת הסינית וכו'
7. תגובה ל-5
גלי, ,   דאלאס   (31.07.08)
אם אני לא טועה, במתכון שהכנתי בעבר, היה טיפ למי שאין מירין - לערבב היטב מעט סוכר ביין לבן...לא חייבים לקנות במיוחד בשביל מתכון או שניים שעושים אחת לשנה
8. איפה קונים סלמון שלא נראה כאילו פג תוקפו ורק שינו את תאריך
הפוגה?   (31.07.08)
הסלמון של תנובה נראה כמו דג צבוע
9. קבלו משו גטע גוטע
אוסטין ,   פינלנד   (31.07.08)
שימו סלמון בתבנית. קצת שמן זית. שום, פטרוזיליה, פלפל שחור גרוס, טיפה צ'ילי. לכות בנייר אלומיניום. לתנור בחום 180 ל25 דקות. טעים מספיק והכי הכי בריא בעולם. לא צריך מלח אפילו. זה בשביל הבריאות. בשביל ארוחה חגיגית: סלמון בתבנית, כל התבלינים שקודם + מלח גס. חמאה בנדיבות + כוס יין לבן. מכוסה לתנור ל20 דקות בחום 200. להוציא, לפתוח נייר. לשפוך שמנת ובלי לכסות, לתנור שוב לעוד 10 - 12 דקות. לא אני יודע מה בריא, אבל טעים ואיכותי אחולבלעטא. צ'או במבינוס.
10. הכי טוב נא!
אסף ק. ,   ירושלים   (31.07.08)
סביצ'ה או אפילו סתם ככה עם סויה והרבה לימון.
11. תשובה ל 8 !!!!
אחד שמבין   (31.07.08)
הסלמון של תנובה ברמה הכי גבוהה
12. תשובה איפה רוכשים סלמון טרי
גלית ,   חיפה   (31.07.08)
אני קונה סלמון ודגים בכלל במגה. יש להם (אומנם לא בכל הרשתות) עמדה של מכירת דגים טריים. נחמדים ביותר. אפשר לקנות גם בחנויות מתמחות כמו למשל אולי" דג ברשת" - למרות שאני לא ניסיתי. צריך לסמוך על המקום ולהסתכל טוב על הדג שיראה טרי, מבריק, יפה וללא ריח חריף של דג.
13. מתכון הכי טוב לסלמון - קבלו
גלית ,   חיפה   (31.07.08)
שימו סלמון בתבנית עם קצת שמן זית, עלי רוזמרין טריים (וגם את הענפים לחוד)/או טימין טרי (אפשר ורצויי גם וגם) לקחת לימון - לגרד את הקליפה שלו על פומפיה דקיקה על הדג, לשים גם את מיץ הלימון ואחר כך לחתוך את הלימון ולפזר את הפרוסות מעל ומתחת לדג. לפזר שום מרוסק (או יותר לפי הטעם על הדג) וגם מלח. אפשר לשים גם תבלין סומאק בשביל המראה והטעם לשים בתנור על חום 180 מעלות לגג 40 דקות. אפשר על כל דג אחר גם. תודיעו לי איך יצא!!!!
14. תנו איזה לינק למידע על סלמון מעושן בהקשר בריאותי
בבקשה, אם יש   (31.07.08)
מוכן להחליף בלינק אחר לפי בקשה
15. מעושן
ורד ,   חיפה   (01.08.08)
מזון מעושן בפירוש אינו בריא בגלל תהליך העישון ואין לי נימוקים.
16. סלמון טרי
פולניה ,   מרכז   (02.08.08)
לי יש 2 מקורות 1) טיב טעם במחלקת הדגים הטריים,לבדוק לשאול מתי יהיה ולקנות 2)חברת "פרה פרה" שמוכרת בעיקר בשר אבל גם סלמון טרי (מגיעה עד הבית) יקר מאוד אבל מעדן...
17. למישהויש פטנט איך אופים סלמון שיהיה אפוי אך לא מיובש? אני
תודה מראש.   (03.08.08)
אופה 20 דק' ומתלונים שזה יוצא יבש מדי.
18. דגים טריים
נועם ,   רמת גן   (03.08.08)
רק בחוות דגים כפר אזר. אין כמוהם!
19. מירין-יין יפני לבישול
מסעדת שף ידועה   (03.08.08)
ממותק בתוספת סוכר. מירין מיועד רק לבישול ולהכנת רטבים יפנים וסלטים ל שתייה יש סאקה באיכויות שונות
20. בריא בריא, אבל לא כמו שחושבים
סלומון   (03.08.08)
סלמון כמו הרבה דגים מפוצץ בכולסטרול. מומלץ לאכול למי שאוהב אבל זה לא תחליף לבשר ולעוף וזה לא כזה בריא כמו שחושבים.
21. שאלה בקשר למרכיבי המתכון
לילי ,   רעננה   (30.08.13)
מה זה מירין??
חזרה לכתבה