שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מג'דרה / טל צור


חומרים (8 מנות)
1 כוס עדשים חומות שטופות
2 כוסות אורז
בצל מטוגן
2 שיני שום
1 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
מלח
אופן ההכנה
  1. שמים את העדשים בסיר ומכסים במים, עד גובה העדשים ועוד כוס. מוסיפים את הכמון הכורכום ושיני השום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל עד שהעדשים רכות. אם חסרים מים בזמן הבישול - מוסיפים מים רותחים. את המלח להוסיף לקראת סוף הבישול לפי הטעם. (זה מקצר את זמן בישול העדשים)
  2. מוסיפים את האורז השטוף מערבבים בעדינות ומוסיפים מים חמים (על כל כוס אורז כוס וחצי מים) מוסיפים כחצי מכמות הבצל, ממליחים לפי הטעם ומבשלים על להבה נמוכה עד שהמים כמעט נעלמים והאורז קצת רך.
  3. מורידים מהאש, שופכים למעלה את שארית הבצל, ומכניסים לתנור לשעה ויותר בחום של כ-100 מעלות צלזיוס.
חזרה