|
|
|
|
פאי פקאן
/ אפרת רוזנברג
|
חומרים
|
לבצק: |
2/3 1 כוסות קמח |
120 גרם חמאה |
1 כפית אבקת אפייה |
1 כף סוכר |
1 חלבון |
4 כפות מים קרים מאוד |
לציפוי: |
1 מיכל שמנת מתוקה |
1 כוס סוכר חום |
1.5 כוסות אגוזי פקאן קלופים |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים רק עד לקבלת כדור בצק ומפסיקים מיד. מצננים במשך חצי שעה.
- מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. דוקרים במזלג למניעת תפיחה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ל-8 דקות, או עד שהוא מתחיל להזהיב.
- בינתיים, שמים בסיר את שמנת המתוקה והסוכר החום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים חמש דקות נוספות.
- יוצקים ראת השמנת המבושלת על הבצק, מפזרים מעל את האגוזים, ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות. מוציאים ומצננים. מעולה גם ביום שאחרי.
| חזרה | | |