קציצות כרישה נימוחות לפסח
/ ענת לקריץ
קציצות מדהימות, וכדאי לכם להיזהר שלא יגמרו לפני שתספיקו להגיש לשולחן. גם ילדים אוכלים אותן בתאבון רב.
|
חומרים (10 מנות)
|
5-6 כרישות (החלק הלבן בלבד) שטופות ופרוסות |
500 גרם בשר טחון |
1 בצל גדול, מגורר דק |
4 ביצים |
1 כוס קמח מצה דק |
2 כפות אבקת מרק (לא חובה) |
מלח ופלפל שחור גרוס טרי |
אופן ההכנה |
- מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הכרישה ומבשלים עד שהיא עד מתרככת היטב. מעבירים למסננת, מקררים מעט וסוחטים היטב את כל המים.
- מעבירים את הכרישה המבושלת למעבד מזון, ומרסקים לעיסה. מוסיפים את כל שאר החומרים וממשיכים לעבד עד לקבלת מסה אחידה.
- במחבת טפלון מחממים שמן לטיגון. בידיים רטובות, יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים, משני הצדדים עד שהן מזהיבות. מוציאים לכלי עם נייר סופר. מגישים קר או חם.
|
חזרה |