שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות כרישה נימוחות לפסח / ענת לקריץ

קציצות מדהימות, וכדאי לכם להיזהר שלא יגמרו לפני שתספיקו להגיש לשולחן. גם ילדים אוכלים אותן בתאבון רב.


חומרים (10 מנות)
5-6 כרישות (החלק הלבן בלבד) שטופות ופרוסות
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול, מגורר דק
4 ביצים
1 כוס קמח מצה דק
2 כפות אבקת מרק (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
  1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הכרישה ומבשלים עד שהיא עד מתרככת היטב. מעבירים למסננת, מקררים מעט וסוחטים היטב את כל המים.
  2. מעבירים את הכרישה המבושלת למעבד מזון, ומרסקים לעיסה. מוסיפים את כל שאר החומרים וממשיכים לעבד עד לקבלת מסה אחידה.
  3. במחבת טפלון מחממים שמן לטיגון. בידיים רטובות, יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים, משני הצדדים עד שהן מזהיבות. מוציאים לכלי עם נייר סופר. מגישים קר או חם.
חזרה