עוגת קוקוס (לא רק לפסח)
/ גל נחום
היא קלה להכנה, מתאימה לכל ימות השנה וגם כשרה לפסח.
|
חומרים
|
לתחתית: |
6 חלבונים |
3/4 כוס סוכר |
100 גרם שבבי קוקוס |
למילוי: |
100 גרם חמאה |
200 גרם שוקולד מריר |
לציפוי: |
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה |
1 כוס חלב |
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל |
אופן ההכנה |
- מכינים את התחתית: מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה את הקוקוס. משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, מעבירים אליה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוהה במשל 10-15 דקות, או עד שקיסם, הננעץ במרכז העוגה יוצא י יבש.
- מכינים את המילוי: בסיר קטן, ממיסים את החמאה, מוסיפים את השוקולד וממשיכים להמיס, על להבה נמוכה עד לקבלת מסה אחידה. מצננים ויוצקים על הקוקוס האפוי.
- מכינים את הציפוי: מקציפים יחד את השמנת המתוקה, החלב והפודינג עד לקבלת תערובת יציבה. מצפים את העוגה בעדינות - שלא יתערבב עם השוקולד.
|
חזרה |