שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת קוקוס (לא רק לפסח) / גל נחום

היא קלה להכנה, מתאימה לכל ימות השנה וגם כשרה לפסח.


חומרים
לתחתית:
6 חלבונים
3/4 כוס סוכר
100 גרם שבבי קוקוס
למילוי:
100 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן ההכנה
  1. מכינים את התחתית: מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה את הקוקוס. משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ, מעבירים אליה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוהה במשל 10-15 דקות, או עד שקיסם, הננעץ במרכז העוגה יוצא י יבש.
  2. מכינים את המילוי: בסיר קטן, ממיסים את החמאה, מוסיפים את השוקולד וממשיכים להמיס, על להבה נמוכה עד לקבלת מסה אחידה. מצננים ויוצקים על הקוקוס האפוי.
  3. מכינים את הציפוי: מקציפים יחד את השמנת המתוקה, החלב והפודינג עד לקבלת תערובת יציבה. מצפים את העוגה בעדינות - שלא יתערבב עם השוקולד.



חזרה