שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזרת אדומה / יעל פיק

אצלי בבית זה התבלין "של שבת". על כל דבר ששמים חזרת והוא ישר מקבל טעם מיוחד וחגיגי שכזה.


חומרים
1 שורש חזרת גדול, קלוף וקצוץ גס
2 סלקים בינוניים, מבושלים, קלופים וקצוצים
1/3 כוס חומץ תפוחים
1/4 כוס מים
מעט סוכר ומלח
אופן ההכנה
  1. במעבד מזון, מרסקים את החזרת והסלק עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים את החומץ, המלח והסוכר. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים לדלל - מוסיפים קצת מים.
  3. מעבירים לצנצנות אטומות ושומרים במקרר. את הצנצנות חוב לסגור היטב, כי ככל שהצנצנת פתוחה יותר זמן – כך החזרת מאבדת מחריפותה מהר יותר.
חזרה