חזרת אדומה
/ יעל פיק
אצלי בבית זה התבלין "של שבת". על כל דבר ששמים חזרת והוא ישר מקבל טעם מיוחד וחגיגי שכזה.
|
חומרים
|
1 שורש חזרת גדול, קלוף וקצוץ גס |
2 סלקים בינוניים, מבושלים, קלופים וקצוצים |
1/3 כוס חומץ תפוחים |
1/4 כוס מים |
מעט סוכר ומלח |
אופן ההכנה |
- במעבד מזון, מרסקים את החזרת והסלק עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את החומץ, המלח והסוכר. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים לדלל - מוסיפים קצת מים.
- מעבירים לצנצנות אטומות ושומרים במקרר. את הצנצנות חוב לסגור היטב, כי ככל שהצנצנת פתוחה יותר זמן – כך החזרת מאבדת מחריפותה מהר יותר.
|
חזרה |