שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות סלק לפסח / יעל פיק


חומרים
לקציצות:
1.5-1 ק"ג בשר טחון
1 סלק מרוסק על פומפיה דקה
1 תפוח אדמה מרוסק על פומפיה דקה
2 בצלים מרוסקים, או טחונים יחד עם הבשר
מיץ מלימון אחד
1 ביצה
4-2 כפות קמח מצה
1/2 כוס פטרוזיליה או שמיר, קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל ומעט סוכר
לרוטב:
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
2 סלקים קלופים ופרוסים
מיץ מלימון אחד
3-2 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח ופלפל וגם קצת סוכר
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ומעמידים לחצי שעה במקרר.
  2. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בידיים ומטגנים מכל הכיוונים רק עד שהן משחימות. הן ישלימו את הבישול בתוך הרוטב.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים 1/2 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מיץ הלימון והתבלינים ומרתיחים שוב. טועמים ומשפרים תיבול.
  4. מוסיפים את הסלקים הפרוסים ואת הקציצות שטיגנו קודם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.
  5. בגמר הבישול, מעבירים את הקציצות לכלי נפרד מהרוטב (רצוי לעשות זאת לאחר שהן מתקררות מעט) - ומכניסים ללילה למקרר. הקציצות הכי טעימות לאכילה למחרת (ואז הן גם יותר מוצקות).

    אני אוהבת אותן כשהן קרות, ואמא שלי מגישה אותן כמנה ראשונה בחגים.

חזרה