|
|
|
|
קציצות סלק לפסח
/ יעל פיק
|
חומרים
|
לקציצות: |
1.5-1 ק"ג בשר טחון |
1 סלק מרוסק על פומפיה דקה |
1 תפוח אדמה מרוסק על פומפיה דקה |
2 בצלים מרוסקים, או טחונים יחד עם הבשר |
מיץ מלימון אחד |
1 ביצה |
4-2 כפות קמח מצה |
1/2 כוס פטרוזיליה או שמיר, קצוצים דק |
2 שיני שום כתושות |
מלח פלפל ומעט סוכר |
לרוטב: |
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ |
2 סלקים קלופים ופרוסים |
מיץ מלימון אחד |
3-2 כפות גדושות רסק עגבניות |
מלח ופלפל וגם קצת סוכר |
שמן לטיגון |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל חומרי הקציצות ומעמידים לחצי שעה במקרר.
- מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בידיים ומטגנים מכל הכיוונים רק עד שהן משחימות. הן ישלימו את הבישול בתוך הרוטב.
- מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים 1/2 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מיץ הלימון והתבלינים ומרתיחים שוב. טועמים ומשפרים תיבול.
- מוסיפים את הסלקים הפרוסים ואת הקציצות שטיגנו קודם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כשעה עד שעה וחצי.
- בגמר הבישול, מעבירים את הקציצות לכלי נפרד מהרוטב (רצוי לעשות זאת לאחר שהן מתקררות מעט) - ומכניסים ללילה למקרר. הקציצות הכי טעימות לאכילה למחרת (ואז הן גם יותר מוצקות).
אני אוהבת אותן כשהן קרות, ואמא שלי מגישה אותן כמנה ראשונה בחגים.
| חזרה | | |