שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עופיון צלוי / עמית בנטוב, שף מסעדת היאכט-קלאב


חומרים (4 מנות)
1 עופיון (במשקל 500 גרם)
1/2 כוס שיני שום קלופות
240 גרם חמאה או "מחמאה"
2 כפות טימין
3 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה
  1. מפרקים את העופיון ל-4 חלקים [חזות ושוקיים]. לא מסירים את העור.
  2. מכינים חמאת שום: מבשלים את שיני השום ב-1/2 כוס חלב (כדי לרכך את השום ולעדן את טעמו), עד שהשום מתרכך. מסננים.
  3. במחבת גדולה מניחים את הסוכר וממיסים - נזהרים לא לשרוף. מוסיפים 40 גרם חמאה, או "מחמאה" מערבבים היטב. מוסיפים את שיני השום ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהן משחימות. מורידים מהאש, מסננים ומניחים בצד לקרור.
  4. במעבד מזון, מרסקים את השום המבושל. מוסיפים 200 גרם חמאה ואת הטימין וממשיכים לעבד לתערובת חלקה.
  5. מורחים את התערובת בין העור ובשר העופיון. משחימים במחבת - כשהעור כלפי מטה ומעבירים לתבנית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס במשך כ-1/4 שעה. מומלץ להגיש בתוספת תפוחי אדמה אפויים עם שום ובצל, או עגבניות שרי, בצל קצוץ ועלי רוקט.
חזרה