שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קונסומה בקר עם ג'וליאן גזר וכרישה / קולין גילון, שף מלון "דניאל"


חומרים (8 מנות)
500 גרם צוואר בקר או כתף, נקיים משומן
500 גרם זנב בקר נקי משומן
500 גרם עצמות בקר נקיות משומן
2 עצמות עוף או 500 גרם כנפי עוף
5 ליטר מים
1/2 בצל
2 מסמרי ציפורן
2 שיני שום
1 לפת
3 עלי דפנה
4 גבעולי טימין
1 כרישה
עגבניה ללא גרעינים ומיץ
מלח ופלפל שחור
לקישוט:
גזר וכרישה, חתוכים לג'וליאן (רצועות דקות מאוד)
אופן ההכנה
  1. מניחים את הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים, נפטרים מהמים ומחזירים לסיר. שוטפים את העצמות ומוסיפים לסיר. מכסים ב-5 ליטר מים ומרתיחים.
  2. נועצים בבצל את הציפורן וחורכים מעט מעל הגז את בסיס הבצל, כדי לשחרר טעמים.
  3. חוצים את העגבניות, הלפת והכרישה. מוסיפים את כל הירקות, את הטימין והשום עם מעט מלח גס וגרגרי פלפל שחור, לסיר הבשר ומרתיחים במשך 4 שעות.
  4. מקררים היטב, מגרדים את שכבת השומן ומסננים. מגישים חם עם הגזר והכרישה הקצוצים, וקניידלעך - כמובן.



חזרה