שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חלה מתוקה / בלה קיצוני


חומרים
5 כוסות קמח
1.5 כוסות מים פושרים
1 ביצה
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
40 גרם שמרים טריים
מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
פרג או שומשום
לסירופ:
5 כפות סוכר
6 כפות מים
1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה

\

  1. ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מהמים הפושרים ומתפיחים (רצוי לשים בתוך כלי עם מים חמים, זה מזרז את תהליך התפיחה).
  2. שמים את שאר החומרים פחות כוס אחת של קמח, בתוך קערת מערבל.
  3. לאחר שהשמרים תפחו, מוסיפים אותם לחומרים בקערה ולשים בצק.
  4. את כוס הקמח הנוספת מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק שאינו נדבק לידיים ולדפנות הקערה (ייתכן שיהיה צורך בתוספת של קמח).
  5. מכסים את הקערה בניילון ומגבת, ומתפיחים במקום חמים כשעתיים.
  6. מחלקים לשלושה חלקים, וכל חלק לשלושה או ארבעה חלקים. מעציבים לצורת גליל וקולעים שלוש צמות.
  7. מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה את (2 בתבנית ו-1 בתבנית נוספת) מורחים בביצה ומפזרים פרג או שומשום.
  8. מתפיחים שוב כחצי שעה (אפשר בתנור מחומם מעט).
  9. אופים במשך 30-20 דקות בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  10. מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר, מורידים מהאש ומוסיפים את תמצית הוניל.
  11. מוציאים את החלות מהתנור ומורחים את הסירופ.



חזרה