שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ארטישוקים ממולאים / לביא


חומרים (6 מנות)
6 ארטישוקים
1 בצל
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 קישוא
1 בטטה בינונית
1 חציל בלאדי
3 עגבניות בשלות, קלופות ומגולענות (את התוך והמיץ - שמרו בצד)
1 קופסה רסק עגבניות
צרור פטרוזיליה מעט סלרי ושמיר
קמח מצה
3 ביצים
אופן ההכנה
  1. חוצים את הארטישוקים לרוחב, כך שתהיה נפולת של ראשי עלים ויווצר מעין פנים של שושנה. מכניסים לסיר עם 1/2 כוס חומץ משובח, 1/2 כוס מיץ לימון טבעי, כף מלח ומים כדי כיסוי. מרתיחים וממשיכים לבשל עד שהעלים נתלשים בקלות. מוציאים מהסיר למים קרים וחופרים בתוך הארטישוק עד ללב. מניחים בצד.
  2. קולפים את הפלפלים, החציל, פורסים את הבטטה וחוצים את הבצל. מוסיפים את הקישוא וקוצצים לריבועים, ממליחים ומשמנים בשמן זית מעולה. שוטחים על תבנית ומכניסים לתנור עד לכמעט השחמה.
  3. מוציאים, קוצצים לריבועים של חצי סנטימטר על חצי סנטימטר, מוסיפים את הביצים ואת קמח המצה ומקבלים מעין עיסה אותה שופכים לתוך גומות הארטישוק.
  4. משמנים בשמן זית תבנית אפיה ומניחים את הארטישוקים בתוכה, מזליפים עליהם שמן זית, את מיץ העגבניות מעורב ברסק, מעט פלפל שחור ופפריקה חריפה ומניחים מעל את חצאי העגבניות כשהן טבולות בשמן זית וזרויות במעט מלח גס.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס כ-1/2 שעה ועוד כשעה בחום של כ-100 מעלות.


חזרה