שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזניה ממצות / נטע


חומרים (8 מנות)
מצות
גבינה צהובה מגוררת
לרוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מקולפות משומרות
3 קופסאות קטנות רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, או אורגנו)
1 בצל גדול, פרוס
1 קופסאת פטריות משומרות
מלח ופלפל
למלית:
3 גביעי גבינת קוטג'
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל והפטריות עד להזהבה. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד שרותח.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את הקוטג' עם הביצים והתבלינים.
  3. משמנים תבנית (בגודל של בערך 2 מצות) במרגרינה, או חמאה. שופכים מעט מרוטב העגבניות על תחתית התבנית. מסדרים מעל, בשכבה אחת את המצות. מעל מפזרים שליש מרוטב עגבניות ומעל חצי ממלית הגבינה. חוזרים על כך שוב (מצות, רוטב עגבניות, מלית גבינה).
  4. מניחים עוד שכבה של מצות, מעל רסק עגבניות שנשאר ומעל את הגבינה הצהובה. אופים בחום בינוני - 180 מעלות צלזיוס כ-45 דקות. ממתנים כ -15 דקות, לצינון.
  5. ניתן להוסיף סוגים שונים של גבינות למלית הקוטג'.
  6. אפשר, בטיגון הבצל והפטריות, להוסיף ירקות נוספים כגון: חצילים קושואים וגרגרי תירס.

חזרה