שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת עוף עם יין, תפוחי אדמה ושום / ענבל אמיתי


חומרים (3 מנות)
3 כרעי עוף
2 בצלים גדולים, פרוסים דק
1 ראש שום מפורק לשיניים
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לשמיניות
2 כוסות יין אדום יבש
3 כפות דבש
מעט צ'ילי טחון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מטגנים את הבצל בסיר רחב מאוד במשך 10-15 דקות. כשמזהיב מוסיפים את העוף לטיגון קליל (שיתפוס טיפה צבע של "מוכן").
  2. מוסיפים את שאר המצרכים לפי הסדר: יין - מערבבים, דבש - כנ"ל, תבלינים על פי הטעם, שיני שום מפורקות אבל לא קלופות לחלוטין ותפוחי האדמה. דואגים שתפוחי האדמה יהיו מכוסים עד כמה שאפשר בנוזלי הבישול, ושהעוף יהיה עם העור כלפי מטה.
  3. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומערבבים מדי פעם. אצלנו זה מתבשל מעל שעה וחצי על האש ויצא הכי מדהים שיכול להיות. העוף רך ועסיסי, תפוחי האדמה נימוחים להפליא ושיני השום רכות ומדהימות.

חזרה