|
|
|
|
עוגת מרנג וקרם שוקולד
/ יעל
|
חומרים
|
למרנג: |
5 חלבונים |
3/4 כוס סוכר |
2 כפות קקאו |
100 גרם אגוזים טחונים גס |
לקרם: |
200 גרם שוקולד מריר |
200 גרם חמאה |
5 כפות קוניאק |
5 חלמונים |
אופן ההכנה |
- מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מקפלים פנימה את הקקאו והאגוזים. מרפדים תבנית מלבנית (20X30) בנייר אפייה, משטחים מעל את המרנג ואופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות צלזיוס כשעה, או עד שיבש (שימו לב - כל עוד המרנג בתנור הוא יהיה רך, רק אחרי שתוציאו אותו ותקררו מעט הוא יתקשה).
- מכינים את הקרם: ממיסים את השוקולד עם הקוניאק. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי בחישה. נותנים לתערובת להצטנן מעט ומוסיפים בהדרגה את החלמונים. מקררים בטמפרטורת החדר.
- מרכיבים את העוגה: חותכים את המרנג ל-3 פסים. בין כל פס מורחים קרם קרם שוקולד ומעבירים למקרר.
| חזרה | | |