שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מרנג וקרם שוקולד / יעל


חומרים
למרנג:
5 חלבונים
3/4 כוס סוכר
2 כפות קקאו
100 גרם אגוזים טחונים גס
לקרם:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
5 כפות קוניאק
5 חלמונים
אופן ההכנה
  1. מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מקפלים פנימה את הקקאו והאגוזים. מרפדים תבנית מלבנית (20X30) בנייר אפייה, משטחים מעל את המרנג ואופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות צלזיוס כשעה, או עד שיבש (שימו לב - כל עוד המרנג בתנור הוא יהיה רך, רק אחרי שתוציאו אותו ותקררו מעט הוא יתקשה).
  2. מכינים את הקרם: ממיסים את השוקולד עם הקוניאק. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי בחישה. נותנים לתערובת להצטנן מעט ומוסיפים בהדרגה את החלמונים. מקררים בטמפרטורת החדר.
  3. מרכיבים את העוגה: חותכים את המרנג ל-3 פסים. בין כל פס מורחים קרם קרם שוקולד ומעבירים למקרר.

חזרה