שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שכבות / ימית בלוך


חומרים
לעוגה:
6 ביצים
1 חבילה פודינג אינסטנט שוקולד
3 כפות סוכר דמררה
1 כף רום
1 כפית תמצית וניל
לקרם:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חבילה פודינג אינסטנט וניל
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
4 כפות חלב
50 גרם חמאה או מרגרינה
אופן ההכנה
  1. מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות. מקציפים בנפרד את החלבונים עם כף וחצי סוכר. מקציפים את שאר החומרים עם עוד כף וחצי. מקפלים פנימה, בעדינות, את החלבונים המוקצפים.
  2. משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ, ויוצקים פנימה את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך 15-20 דקות. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הקרם: מקציפים את כל החומרים יחד ומורחים על העוגה.
  4. מכינים את הציפוי: בסיר, על להבה נמוכה ממיסים את כל החומרים. יוצקים על העוגה בעדינות ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.



חזרה