שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה לוקוס על בטטות ומחית ירקות שורש / טל יניב

מתכון מסובך ולא זול שדורש הרבה הכנות - אבל יכניס אתכם באופן מיידי למחלקת "עושי הרושם".


חומרים (4 מנות)
3 דגי בייבי לוקוס מפולטים (ללא עצמות - אפשר ורצוי לבקש ממוכר הדגים לעשות זאת), ללא ראשים וזנבות, חתוכים לרצועות ברוחב
אדרות וראשי דגים
1 גזר קלוף וחתוך גס
1 ראש סלרי קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
1 תפוח אדמה קטן, קלוף וחתוך לרבעים
2 גבעולי טימין
2 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות דק
1/2 כוס יין לבן יבש
מעט שמן זית
מיץ מלימון אחד
מעט קמח
50 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה

 

  1. מכניסים את כל הירקות, למעט הבטטות, לסיר גדול. מוסיפים את שאריות הדגים ומכסים במים. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח ומבשלים על אש נמוכה כ-1/2 שעה. מצננים מעט ומסננים את הנוזלים.
  2. בינתיים, מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית, זורים עליהן מעט מלח גס ופלפל, ומזליפים מעט שמן זית. אופים בתנור בחום בינוני-גבוה (220 מעלות צלזיוס) כ-20 דקות. ניתן לאפות את הבטטות יום לפני יתר ההכנות.
  3. מפרידים את הירקות המבושלים משאריות הדגים ושוטפים במים להרחקת כל השאריות. מעבדים את שורשי הסלרי והפטרוזיליה יחד עם תפוח האדמה למחית במעבד מזון. ניתן להוסיף מעט מנוזלי הבישול אם צריך. שומרים את המחית בסיר קטן. הגזר ושאריות הדגים סיימו את תפקידם במתכון.
  4. מקמחים את פרוסות הדגים. לקראת ההגשה מחממים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים למחבת את הטימין ואת הדגים ומטגנים כשלוש דקות מכל צד על אש בינונית.
  5.  במקביל מחממים את מחית הירקות על אש קטנה, ובוחשים מדי פעם שלא תישרף או תידבק.
  6. מוציאים את הדגים ומניחים על נייר סופג. שומרים את הטימין בצד. משאירים את המחבת על הכירה ומגבירים את האש. יוצקים למחבת את מיץ הלימון, ובעזרת כף עץ מקרצפים את השאריות שבמחבת עם מיץ הלימון. מוסיפים 1/2 כוס מנוזלי הבישול, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי בחישה, עוד כחמש דקות.
  7. מסדרים את המנות - יוצקים לכל צלחת את המחית ומסדרים בצורת עיגול גדול במרכז הצלחת. מעל המחית מניחים כמה פרוסות בטטה אפויה, ומעליהן מניחים את רצועות הדגים. יוצקים מלמעלה ומהצדדים מעט מהרוטב ובוזקים מעט פלפל. מקשטים בגבעולי הטימין המטוגנים.



חזרה