|
|
|
|
עוגת גבינה וחלבה
/ שלמה פריינטה, שף רשת "בונז'ור"
|
חומרים
|
לתחתית: |
1 חבילה פתי בר |
100 גרם חמאה |
1/4 כוס סוכר |
למילוי: |
750 גרם גבינה לבנה 5% שומן |
1/4 כוס קמח |
2 כפות קליפת תפוז מגוררת |
4 ביצים |
1 כוס שמן |
1 כף קורנפלור |
150 גרם חלבה מרוסקת |
לציפוי: |
1 כוס שמנת מתוקה |
2 כפות סוכר |
150 גרם חלבה מרוסקת |
אופן ההכנה |
- הכנת הבסיס: במיקסר, מרסקים את חבילת הפתי בר לפירורים, מוסיפים את החמאה והסוכר ולהמשיך לעבד.
- משמנים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ. מניחים מעל את הפירורי הביסקוויטים, ומהדקים על החלק התחתון ועל ¾ מהדופן.
- הכנת המילוי: במעבד מזון, שמים את הגבינה, הקמח וקליפת התפוז. מפעילים ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הביצים – ביצה אחר ביצה. את כוס השמן והקורנפלור מערבבים יחד ומוסיפים. בסוף מוסיפים את החלבה ושופכים את העיסה שהתקבלה לתוך התבנית.
- אפייה: מחממים תנור ל-של 210 מעלות צלזיוס. מכניסים את התבנית ל-7 דקות ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל–180 מעלות וממשיכים עוד כשעה. מצננים לטמפ' החדר ומכניסים לשעתיים למקרר.
- הכנת הציפוי: לאחר הקירור מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר, ושופכים על העוגה. מקשטים עם חלבה מרוסקת.
| חזרה | | |