שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה וחלבה / שלמה פריינטה, שף רשת "בונז'ור"


חומרים
לתחתית:
1 חבילה פתי בר
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
למילוי:
750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
1/4 כוס קמח
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כף קורנפלור
150 גרם חלבה מרוסקת
לציפוי:
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
150 גרם חלבה מרוסקת
אופן ההכנה
  1. הכנת הבסיס: במיקסר, מרסקים את חבילת הפתי בר לפירורים, מוסיפים את החמאה והסוכר ולהמשיך לעבד.
  2.  משמנים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ. מניחים מעל את הפירורי הביסקוויטים, ומהדקים על החלק התחתון ועל ¾ מהדופן.
  3. הכנת המילוי: במעבד מזון, שמים את הגבינה, הקמח וקליפת התפוז. מפעילים ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הביצים – ביצה אחר ביצה. את כוס השמן והקורנפלור מערבבים יחד ומוסיפים. בסוף מוסיפים את החלבה ושופכים את העיסה שהתקבלה לתוך התבנית.
  4. אפייה: מחממים תנור ל-של 210 מעלות צלזיוס. מכניסים את התבנית ל-7 דקות ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל–180 מעלות וממשיכים עוד כשעה. מצננים לטמפ' החדר ומכניסים לשעתיים למקרר.
  5. הכנת הציפוי:  לאחר הקירור מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר, ושופכים על העוגה. מקשטים עם חלבה מרוסקת.

חזרה