|
|
|
|
אצבעות דגים ברוטב חמוץ מתוק
/ בני סיידא
מקור המנה בסין.
|
חומרים
|
600 גרם פילה דג |
מלח ופלפל שחור |
שמן לטיגון עמוק |
לבלילה: |
2/3 כוס קמח |
1 כפית אבקת אפייה |
1 ביצה |
1/3 כוס מים |
מלח ופלפל שחור |
לרוטב: |
4 כפות חומץ |
4 כפות יין אדום יבש |
3 כפות שמן |
2 כפות סוכר |
1/2 כוס מים |
2 כפות רוטב סויה |
1 כף קורנפלור |
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ |
אופן ההכנה |
- חותכים את הדג לרצועות ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה ומחממים שמן לטיגון עמוק.
- טובלים את רצועות הדג בבלילה ומטגנים עד שהן מזהיבות.
- שמים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. יוצקים את הרוטב על הדגים ומגישים.
| חזרה | | |