|
|
|
|
שיפודי דג בבלילה ברוטב סקורדיליה
/ בני סיידא
מקור המנה בטורקיה.
|
חומרים
|
1 ק"ג פילה דג חתוך לקוביות עבות |
1/2 כוס מיץ לימון טרי |
מלח ופלפל שחור |
שמן לטיגון עמוק |
לבלילה: |
1/2 1 כוסות קמח |
2 ביצים |
2 כפות שמן |
מלח ופלפל שחור |
3/4 כוס בירה |
לרוטב: |
2 כוסות פיסות לחם שרויות במים וסחוטות |
8 שיני שום כתושות |
1/2 כוס שמן |
1/4 כוס חומץ |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- שורים את קוביות הדג במיץ הלימון לחצי שעה ומסננים. מתבלים במלח ופלפל.
- שמים בקערה את הקמח, הביצים, השמן, מלח ופלפל. מוסיפים את הבירה ומערבבים לבלילה חלקה.
- הרוטב: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים פרט לשמן ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים את השמן בזרם דק ואיטי עד שמתקבל מרקם חלק. טועמים ומשפרים את התיבול.
- נועצים את קוביות הדגים בשפודי עץ. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את שפודי הדגים בבלילה ומטגנים עד להזהבה. מגישים עם הרוטב.
| חזרה | | |