|
|
|
|
לחם תירס
/ מיכל וקסמן
|
חומרים
|
1 כוס קמח לבן מנופה |
1 כוס קמח תירס |
1 כוס גרגרי תירס חתוכים בסכין מקלחי תירס טריים (קלח 1 גדול או 2 קטנים) |
1 כף סוכר (אפשר גם 2 אם גרגרי התירס אינם מאוד מתוקים) |
1/2 כפית מלח גס |
1 כפית שטוחה אבקת אפייה |
1 ביצה |
1 כוס חלב 3% |
1/3 כוס שמנת חמוצה |
50 גרם חמאה מומסת |
אופן ההכנה |
- בקערה מערבבים קמח רגיל, קמח תירס, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים ביצה, שמנת, חלב וחמאה.
- מערבבים היטב במיקסר או בעזרת מטרף גדול עד לקבלת תערובת אחידה.
- טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את גרגרי התירס שהוסרו בעזרת סכין מעל גבי הקלחים ומוסיפים אל התערובת שבקערה.
- משמנים בחמאה תבנית פיירקס או תבנית אפיה רגילה, לא גדולה. יוצקים לתוכה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 20-25 דקות או עד שהמאפה מתחיל להזהיב ומרכזו יציב. היזהרו מאפיית יתר. לחם התירס טעים במיוחד כשהוא עדיין לח מבפנים.
| חזרה | | |