שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם תירס / מיכל וקסמן


חומרים
1 כוס קמח לבן מנופה
1 כוס קמח תירס
1 כוס גרגרי תירס חתוכים בסכין מקלחי תירס טריים (קלח 1 גדול או 2 קטנים)
1 כף סוכר (אפשר גם 2 אם גרגרי התירס אינם מאוד מתוקים)
1/2 כפית מלח גס
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 ביצה
1 כוס חלב 3%
1/3 כוס שמנת חמוצה
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
  1. בקערה מערבבים קמח רגיל, קמח תירס, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים ביצה, שמנת, חלב וחמאה.
  2. מערבבים היטב במיקסר או בעזרת מטרף גדול עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את גרגרי התירס שהוסרו בעזרת סכין מעל גבי הקלחים ומוסיפים אל התערובת שבקערה.
  4. משמנים בחמאה תבנית פיירקס או תבנית אפיה רגילה, לא גדולה. יוצקים לתוכה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 20-25 דקות או עד שהמאפה מתחיל להזהיב ומרכזו יציב. היזהרו מאפיית יתר. לחם התירס טעים במיוחד כשהוא עדיין לח מבפנים.

 

חזרה