שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה בשר ותירס

גרסה קיצית ומהירה למאפי הבשר הקלאסיים הכבדים.


חומרים
לציפוי התירס:
5 קלחי תירס טריים ומתוקים
1 כוס מים
1 כפית מלח גס
50 גרם חמאה קרה
לבשר:
1 בצל קצוץ קטן מאוד
1 צ'ילי אדום טרי קצוץ קטן מאוד
2 כפות שמן זית
1 ק"ג בשר בקר לא רזה טחון טחינה גסה
2 תרמילי הל מעוכים בעלי ומכתש
קורט קינמון
קורט פלפל שחור
1 כפית מלח גס
אופן ההכנה

  1.  מחממים תנור לחום מקסימלי.
  2. התירס: בעזרת סכין חדה מסירים את גרגרי התירס מעל הקלחים. שמים בסיר יוצקים עליהם כוס מים. מביאים לרתיחה. מבשלים דקה או שתים. מסירים מהאש ומסננים. מוסיפים לתירס החם חמאה ומלח ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים בודדים עד לקבלת תערובת גסה. מניחים בצד.
  3. הבשר: במחבת רחבה וכבדה מחממים את השמן. מוסיפים בצל ומטגנים עד שמתחיל להשחים. מוסיפים צ'ילי ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים בשר. שוברים את גושי הבשר תוך כדי ערבוב בכף עץ ומטגנים עד שהבשר משחים ומשנה את צבעו. מוסיפים הל, קינמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  4. מורידים מהאש.
  5. הרכבת המאפה: יוצקים את תערובת הבשר לתבנית מרובעת או עגולה. יוצקים מעליו את תערובת התירס ומשטחים בעזרת כף עץ. אם נשאר שמן מטיגון הבשר אפשר לצקת אותו מעל התירס בתבנית.
  6. מכניסים לתנור ואופים עד שהתירס מזהיב, בערך 10 דקות. מגישים חם עם כף שמנת חמוצה וסלסה קטנה וחריפה של עגבניות ליד.
חזרה