שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות בצק שמנת במלית אגוזים / מיקי שמו, קונדיטוריית שמו

עוגיות קלות להכנה, פריכות וטעימות להפליא.במלית אפשר לשלב בין אגוזי פקאן ואגוזי מלך, אם רוצים. כשקוצצים אגוזים במעבד מזון אפשר להוסיף כף סוכר כדי שלא תיווצר עיסה שמנונית.

זכרו לרכך חמאה מבעוד מועד. לא מומלץ לשמור את הבצק במקרר מעבר לשעתיים-שלוש.


חומרים (95 עוגיות קטנות)
240 גרם חמאה רכה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
4 חלמונים (מביצים L)
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן
1/2 שקיק (5 גרם) אבקת אפייה
1 כף סוכר
1 כף סוכר וניל
למלית אגוזים:
50 גרם (5 עוגיות קטנות) עוגיות חמאה (או ביסקוויטים, אם אין)
250 גרם (2 ו-1/2 כוסות) אגוזי מלך טבעיים
100 מ"ל (2/5 כוס) חלב 3% שומן
50 גרם חמאה, קרה או רכה, לא משנה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
לעיטור: אבקת סוכר
עזרים: מעבד מזון או מיקסר, מערוך, נייר אפייה, תבנית עגולה
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק, 3 שעות מבעוד מועד: מעבדים במעבד מזון או במיקסר חמאה, שמנת חמוצה וחלמונים.
  2. בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל, ומוסיפים בהדרגה למסה שבמעבד המזון. מעבדים עד לקבלת בצק רך וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, למשך שעתיים-שלוש.
  3. בינתיים מכינים מלית אגוזים: מפוררים דק עוגיות במעבד מזון בעל להב פלדה, מעבירים לקערה קטנה ומניחים בצד.
  4. קוצצים דק אגוזי מלך במעבד מזון בעל להב פלדה, תוך השגחה צמודה, כדי שלא תיווצר עיסה שמנונית. מניחים בצד.
  5. בסיר קטן על אש גבוהה מחממים חלב, חמאה וסוכר עד לסף רתיחה.
  6. מסירים מן האש, מוסיפים אגוזים קצוצים דק ופירורי עוגיות. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים לצינון בטמפ' החדר- או במקרר, אם ממהרים.
  7. כשהבצק סיים את הצינון הנדרש, מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק מן המקרר ומחלקים ל-6 חלקים שווים. משאירים פיסת בצק אחת על משטח העבודה ואת היתר מחזירים למקרר עד לשעת הצורך.
  8. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3-4 מ"מ, בעזרת מערוך. מסמנים עיגול בבצק בעזרת תבנית עגולה כלשהי או רינג בקוטר 24–26 ס"מ (תבנית עוזרת לשרטט עיגול יפה, רינג ממש חותך את העיגול, בסיבוב קל) וחותכים סביב-סביב בעזרת סכין חדה. מסירים את עודפי הבצק (ומוסיפים ליתרת הבצק).
  9. חותכים כל עיגול ל-16 משולשים קטנים: חותכים תחילה ל-4 משולשים ואז חותכים כל משולש ל-4 משולשים קטנים.
  10. מניחים חצי כפית עד כפית מלית אגוזים (כשהמלית קרה ניתן לכדרר ממנה כדורים קטנים) בבסיסו של כל משולש ומגלגלים פנימה, תוך שמהדקים את הבצק סביב המלית. סוגרים ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, במרחק של 1-2 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, כשהקצה של המשולש מונח כלפי מטה, כך שלא ייפתח בזמן האפייה. מכניסים למקרר למשך 15-20 דקות.
  11. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  12. אופים במשך 13-14 דקות, עד להזהבה נאה או השחמה קלה מאוד, מוציאים ומצננים. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

חזרה