שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל סינייה בתבנית אישית / רותי קינן


חומרים (2 מנות)
500 גרם בשר טחון (בקר או תערובת של בקר ועוף)
2 כפות שמן זית
1 תפוח אדמה גדול, מבושל ומעוך
2 שיני שום כתושות
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית בהראט
2 עגבניות
50 גרם צנוברים
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מ-1/2 לימון
1 שן שום כתושה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים 6 תבניות חרס שטוחות (בקוטר 12 ס"מ בערך) ב-1/2 כף משמן הזית.
  2. מטגנים את הבצל ב-1 כף מהשמן עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוציאים מהמחבת לקערה גדולה.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון, תפוח האדמה המעוך, הפטרוזיליה, הבהראט, מלח ופלפל ולשים בידיים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבניות ומהדקים היטב. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות.
  4. בינתיים, פורסים את העגבניות לפרוסות. מטגנים את הצנוברים בשמן הזית שנותר עד שהם מזהיבים קלות, מוציאים מהמחבת ומספיגים על מגבות נייר.
  5. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם כ-1/2 כוס מים, מיץ הלימון, השום שנותר, הפטרוזיליה, מלח ופלפל.
  6. מרכיבים את הסינייה: מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים על הבשר 4-3 פרוסות עגבנייה לכל מנה. מחזירים לתנור ל-10 דקות. מוציאים מהתנור, יוצקים את רוטב הטחינה. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. זורים את הצנוברים ומגישים מיד.

 

חזרה