|
|
|
|
תבשיל טלה עם במיה
/ חוסאם עבאס
|
חומרים (-2 מנות)
|
500 גרם קוביות בשר טלה טרי |
1/4 כוס (60 מ"ל) |
1 ק"ג תרמילי במיה בלאדי טריים וקטומים |
4 עגבניות, חתוכות לקוביות |
5 שיני שום, פרוסות דק |
2 כפיות מלח |
1/2 כפית פלפל שחור |
1/4 כוס שמן זית לבישול |
אופן ההכנה |
- מחממים רבע כוס שמן זית בסיר רחב על להבה גבוהה ומוסיפים את קוביות הטלה לטיגון קצר.
- מוסיפים מים עד לכיסוי בשר הטלה.
- מנמיכים את להבת הגז ומבשלים למשך כשעה כשהסיר סגור. כעבור שעה מסננים את המים ומעבירים את קוביות הטלה לצלחת.
- יוצקים את רבע הכוס הנוספת של שמן הזית לסיר עמוק, מוסיפים את פרוסות השום והבמיה ומטגנים למשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות העגבניות והטלה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים כוס מים.
- מבשלים למשך כ-20 דקות נוספות על להבה בינונית.
| חזרה | | |