שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל טלה עם במיה / חוסאם עבאס


חומרים (-2 מנות)
500 גרם קוביות בשר טלה טרי
1/4 כוס (60 מ"ל)
1 ק"ג תרמילי במיה בלאדי טריים וקטומים
4 עגבניות, חתוכות לקוביות
5 שיני שום, פרוסות דק
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית לבישול
אופן ההכנה
  1. מחממים רבע כוס שמן זית בסיר רחב על להבה גבוהה ומוסיפים את קוביות הטלה לטיגון קצר.
  2.  מוסיפים מים עד לכיסוי בשר הטלה.
  3. מנמיכים את להבת הגז ומבשלים למשך כשעה כשהסיר סגור. כעבור שעה מסננים את המים ומעבירים את קוביות הטלה לצלחת.
  4.  יוצקים את רבע הכוס הנוספת של שמן הזית לסיר עמוק, מוסיפים את פרוסות השום והבמיה ומטגנים למשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.
  5.  מוסיפים את קוביות העגבניות והטלה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים כוס מים.
  6.  מבשלים למשך כ-20 דקות נוספות על להבה בינונית.

 

חזרה