שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות קינמון בציפוי פיסטוקים / מיכל לוי אלחלל

מתוך הספר "עוגיות ועוד", באדיבות הוצאת "כנרת".

במתכון מופיעה שיטת החיתוך מגליל, לחלופין אפשר כמובן להכין מלבן מוארך ולחתוך ריבועים או לרדד בצק ולקרוץ צורות, דוגמת צורות הכוכבים המופיעים בתמונה.


חומרים (10 עוגיות)
1/3 כוס (35 גרם לערך) פיסטוקים טבעיים קלופים קצוצים
לבצק:
250 גרם (1.5 כוסות + 4 כפות) קמח לבן
2.5 כפיות שטוחות קינמון טחון
קורט מלח
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
200 גרם (1 כוס) סוכר
120 גרם חמאה, בטמפ' החדר
3 כפות מים קרים מאוד
לציפוי:
2 כפות מים
1 כפית מיץ לימון טרי
1.25 כוסות אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. מניחים פיסטוקים במעבד המזון, קוצצים בינוני-דק ומעבירים לקערה קטנה. מניחים בצד.
  2. בקערה בינונית מערבבים קמח, קינמון ומלח עד לאיחוד. מניחים בצד.
  3. מניחים במעבד המזון אגוזי מלך ו-2 כפות מכמות הסוכר במתכון. קוצצים דק מאוד עד לקבלת גרגירים קטנטנים וכמעט אבקה, שתוכל להיטמע בבצק. מעבירים לקערה בינונית ומניחים בצד.
  4. מניחים במעבד המזון/קערת המערבל חמאה ואת יתרת הסוכר ומעבדים/מערבלים במשך 2 דקות, עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  5. מנמיכים את מהירות המערבל/עוצרים את פעילות מעבד המזון ומוסיפים את תערובת הקמח והאגוזים.
  6. מוסיפים מים קרים וממשיכים לערבל/לעבד עד שנוצר בצק רך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  7. כעבור חצי שעה יוצרים צורת גליל, עוטפים בנייר אפייה ומכניסים לגליל ריק של נייר מגבת. מכניסים למקפיא לחצי שעה.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  9. כשהתנור מגיע לטמפ' הרצויה, מוציאים את גליל הבצק מהמקפיא, מניחים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ או פחות. מניחים בתבנית במרחק של 2 ס"מ זו מזו.
  10. מכניסים לתנור ואופים 12-14 דקות או עד להזהבה נאה והתייצבות. מוציאים ומצננים כשעה.
  11. ציפוי: מערבבים בקערה קטנה מים, מיץ לימון ואבקת סוכר, עד לקבלת קרם לבן חלק וסמיך, ללא גושים. בעזרת מברשת מושחים את העוגיות המצוננות בציפוי ובוזקים מייד פיסטוקים קצוצים. מניחים להתייצבות. מאחסנים בקופסאות סגורות היטב בטמפ' החדר (עד שבוע) או מקפיאים.

 

חזרה