שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות קינואה סלק ועשבי תיבול אפויות / אלומה בליליוס

לביבות בריאות אפויות שעובדות מצוין גם בתוך כריך עם טחינה.


חומרים (30 יחידות)
1 כוס קינואה
1/2 כף שמן זית
3 סלקים בינוניים
6 כפות פירורי לחם (עדיפות מקמח מלא)
1 גזר מגורד
1/2 צרור כוסברה קצוצה (לא חובה למי שלא אוהב)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
5 גבעולים בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית זרעי כוסברה טחון
3 ביצים - מומלץ ביצי חופש
3-4 כפות שמן זית
2 ניירות אפייה
אופן ההכנה
  1. שוטפים את הקינואה במים עם מסננת דקה ומעבירים לסיר. מוסיפים, במדויק, כוס מים אחת, 1/2 כף שמן ו-1/2 כפית מלח ומרתיחים כשהסיר סגור. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש להכי נמוכה ומבשלים למשך 20 דקות. מכבים את האש ורק אחרי 5 דקות פותחים את המכסה ו"פותחים", על-ידי ערבוב במזלג, את פתיתי הקינואה. מצננים. ניתן להכין כמה שעות קודם.
  2. מנקים היטב את הסלק, מעבירים לסיר, מכסים במים ובמכסה. מבשלים עד לרתיחה, משאירים להתבשל 5 דקות במשך הרתיחה ומכבים את האש. משהים את הסלק במים החמים כ-10 דקות. הסלק לא אמור להיות רך אלא להתרכך מעט.
  3. מקלפים את הסלק ומגררים במגררת הגסה.
  4. מגררים את הגזר (אין צורך לקלפו) ומעבירים לקערה יחד עם הסלק המגורר.
  5. קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה עם הסלק והגזר. מוסיפים את הקינואה, התבלינים, פירורי הלחם והביצים ומערבבים. במידה והעיסה רטובה מאוד מוסיפים מעט פירורי לחם (בלי להגזים), העיסה צריכה להיות יחסית יציבה אך לא יבשה.
  6. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהעיסה (בערך כמות של 1 כף בהריון חודש שישי) - הדרך הנכונה היא ליצור מעין תערובת דחוסה במרכז כף היד כך שכל החומרים יתאחדו ומניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן ב-2-3 כפות שמן זית (מומלץ להכין 2 תבניות מרופדות מראש). אין צורך בלעצב את הלביבה, היא רק צריכה להיות דחוסה מספיק כדי שבזמן האפייה היא לא תתפרק. חוזרים על הפעולה עד גמר כל העיסה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ-30 דקות.
  8. מומלץ לאכול את הלביבה עם טחינה ביתית פיקנטית.

 

חזרה