פולנטה
/ דניה ויינר
שילוב בין פולנטה קלאסית לפולנטה מתירס טרי. אפשר לאכול כתוספת למנות עיקריות ואפשר גם להכין מהפולנטה מנה ראשונה קלילה.
|
חומרים (6 מנות)
|
2-5 קלחי תירס טרי |
1 כוס פולנטה (קמח תירס) |
1 ליטר מים |
25 גרם חמאה |
1.5 כפות מלח |
להגשה |
פרמזן מגורד |
אופן ההכנה |
- ממלאים סיר גדול עם הרבה מים רותחים ומבשלים את קלחי התירס למשך 10 דקות.
- שומרים חצי ליטר ממי הבישול של התירס ומסננים אותם. מעבירים את המים לסיר בינוני, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים בהדרגה את הפולנטה ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהפולנטה מסמיכה.
- מסירים את הפולנטה מהאש וממשיכים לערבב עד שהיא מגיעה למרקם משחתי, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מחזירים לאש ומבשלים עוד 20 דקות.
- "מגלחים" 2 קלחי תירס ומוסיפים אותם לפולנטה (את שאר הקלחים נותנים לילדים...).
- מסירים מהאש ומגישים חם עם הרבה פרמזן מגורר.
|
חזרה |