שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פולנטה / דניה ויינר

שילוב בין פולנטה קלאסית לפולנטה מתירס טרי. אפשר לאכול כתוספת למנות עיקריות ואפשר גם להכין מהפולנטה מנה ראשונה קלילה.


חומרים (6 מנות)
2-5 קלחי תירס טרי
1 כוס פולנטה (קמח תירס)
1 ליטר מים
25 גרם חמאה
1.5 כפות מלח
להגשה
פרמזן מגורד
אופן ההכנה
  1. ממלאים סיר גדול עם הרבה מים רותחים ומבשלים את קלחי התירס למשך 10 דקות.
  2. שומרים חצי ליטר ממי הבישול של התירס ומסננים אותם. מעבירים את המים לסיר בינוני, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים בהדרגה את הפולנטה ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהפולנטה מסמיכה.
  3. מסירים את הפולנטה מהאש וממשיכים לערבב עד שהיא מגיעה למרקם משחתי, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מחזירים לאש ומבשלים עוד 20 דקות.
  4. "מגלחים" 2 קלחי תירס ומוסיפים אותם לפולנטה (את שאר הקלחים נותנים לילדים...).
  5. מסירים מהאש ומגישים חם עם הרבה פרמזן מגורר.

 

חזרה