|
|
|
|
צ'יפס בטטה עם גבינת כבשים וגרעיני דלעת
/ נעמי אבליוביץ'
|
חומרים (2 מנות)
|
2 בטטות, קלופות |
שמן זית |
גבינת כבשים מיושנת (פרמזן, פקורינו, גאודה וכדומה) לגרור, לפי הטעם |
מלח ים, לפי הטעם |
1/4 כפית אורגנו מיובש |
1 כפית עלי אורגנו טרי |
גרעיני דלעת, קלויים במחבת יבשה |
אופן ההכנה |
- מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ואם משתמשים בתנור, מחממים לחום של 120 מעלות.
- בעזרת קולפן, פורסים את הבטטות הקלופות לסרטים רחבים. מערבבים עם מעט שמן זית, עד שכל הסרטים משומנים במעטה דק.
- מסדרים שכבה אחידה של פרוסות הבטטה המשומנות בתבנית ומניחים בשמש מספר שעות או לחילופין, בתנור שחומם מראש כ-1/2 שעה, עד לצ'יפס פריך ודקיק.
- כשהצ'יפסים עדיין חמים מגוררים מעל גבינה מיושנת, מתבלים במלח, אורגנו וגרעיני דלעת ומגישים.
| חזרה | | |