שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'יפס בטטה עם גבינת כבשים וגרעיני דלעת / נעמי אבליוביץ'


חומרים (2 מנות)
2 בטטות, קלופות
שמן זית
גבינת כבשים מיושנת (פרמזן, פקורינו, גאודה וכדומה) לגרור, לפי הטעם
מלח ים, לפי הטעם
1/4 כפית אורגנו מיובש
1 כפית עלי אורגנו טרי
גרעיני דלעת, קלויים במחבת יבשה
אופן ההכנה
  1. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ואם משתמשים בתנור, מחממים לחום של 120 מעלות.
  2. בעזרת קולפן, פורסים את הבטטות הקלופות לסרטים רחבים. מערבבים עם מעט שמן זית, עד שכל הסרטים משומנים במעטה דק.
  3. מסדרים שכבה אחידה של פרוסות הבטטה המשומנות בתבנית ומניחים בשמש מספר שעות או לחילופין, בתנור שחומם מראש כ-1/2 שעה, עד לצ'יפס פריך ודקיק.
  4. כשהצ'יפסים עדיין חמים מגוררים מעל גבינה מיושנת, מתבלים במלח, אורגנו וגרעיני דלעת ומגישים.

חזרה