שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריבה נאה של פירות טריים / :נעמי אבליוביץ'


חומרים (2 כוסות)
1-2 כפות רוזטה שקדים
2 כוסות קוביות קטנות של שזיפים בשלים (ואפשר גם משמשים או פירות יער), מעוכים קלות עם מזלג
1/3 כוס סוכר (או כמה שאוהבים)
מיץ לימון סחוט טרי (לא חובה ולפי הטעם)
1/4 כפית קינמון
להגשה:
שמנת חמוצה
אופן ההכנה
  1. מניחים את כל הרכיבים בקערה בינונית ומערבבים היטב. מניחים בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.
  2. הפרי הגיר את נוזליו והריבה מוכנה להגשה כמו שהיא. לריבה חמה ומבושלת מעבירים לכלי חסין חום ומניחים בשמש או בתנור שחומם לחום של 120 מעלות. מדי פעם מערבבים את התערובת וטועמים עד שהריבה לטעמכם. הריבה תישמר בכלי אטום במקרר בין 3 ימים לשבועיים.
  3. מגישים עם שמנת חמוצה ומנגבים עם פרוסת לחם כהה.

חזרה