שלח להדפסה  
מתכונים להכנה עם ילדים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גביניות במחבת / איילת הירשמן

כמו מאפה גבינה מלוח, אבל בצורת פנקייקס, במחבת. ארוחת בוקר מהירה ומצוינת.


חומרים (-2 גביניות גדולות)
80 גרם חמאה
3 ביצים
1 מכל גדול (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 9% שומן
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
2/3 כוס גבינה צהובה מגוררת, כדאי גבינה בעלת חריפות מסוימת כמו פרמזן או קשקבל
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
1/4 כפית מלח
פלפל שחור
לטיגון: כ-50 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה בקערה בינונית במיקרוגל או בסיר בינוני על הכיריים מעל להבה נמוכה, ומקפידים שלא תשחים. מצננים כמה שניות. מוסיפים את הביצים לחמאה החמימה וטורפים במטרפה ידנית או במזלג, רק עד שהן מתערבבות בחמאה ונוצר קרם אחיד. מוסיפים את השמנת וטורפים קלות, מוסיפים את הגבינה הלבנה וטורפים שוב, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים היטב.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל השחור. מוסיפים לקערת הביצים ומערבבים במטרפה, בכמה תנועות קצרות (גם אם רואים קצת גושי קמח, לא נורא, בקרוב הם ייספגו). משהים חצי שעה בטמפרטורת החדר.
  3. הטיגון: מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה וממיסים בה כף מהחמאה. אם משתמשים בקורצנים לעוגיות ממתכת, מניחים אותם במחבת ובעזרת שתי כפות, ממלאים אותם בעיסה, כך שתגיע עד למחצית מגובהם. אם לא משתמשים בקורצנים, פשוט מניחים תלוליות מהעיסה במחבת. מטגנים כעבור דקה-שתיים, או ברגע שמופיעות על הפנקייק בועות קטנות, מסירים את הקורצנים ומניחים בצד, הופכים את הפנקייקס ומטגנים עוד 30 שניות מהצד השני (אל תדאגו אם הבלילה עדיין לא התייבשה לגמרי, תהפכו בכל זאת והיא תתייבש). מוציאים. ממשיכים לטגן באותו אופן את שאר הבלילה.
  4. מגישים עם ירקות טריים.
חזרה