פלפלים ממולאים בעשבי תיבול וגבינת עזים
/ מרב ברזילי
איך קולים פלפלים?
בוחרים באחת משתי הדרכים הבאות:
בתנור: מסדרים את הפלפלים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים עד שהפלפלים משחימים מכל הצדדים (מסובבים אותם מדי פעם כך שכל צד יהיה חשוף לחום).
בכיריים: מדליקים להבה גלויה וצולים עליה פלפל אחר פלפל עד שהם משחימים.
|
חומרים (6 מנות)
|
6 פלפלים קלויים |
2 גבעולי טימין |
1/2 כפית מלח גס |
פלפל שחור |
2 כפות שמן זית |
2 כפיות רוטב פסטו |
100 גרם גבינת עזים טובה (למשל סנט מור, צאלה או פטה עזים) |
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר להמיר בפקאן, פיסטוקים, קשיו או כל אגוז אחר שאוהבים) |
2 כפות עשבי תיבול קצוצים (אפשרי נענע, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה או כל תבלין אחר) |
2 כפות פירורי לחם |
אופן ההכנה |
- מערבבים פסטו עם גבינת עזים, אגוזים קצוצים ותבלינים.
- ממלאים את הפלפלים הקלויים בתערובת ומפזרים מעל מעט פירורי לחם.
- מחממים תנור ל-220 מעלות וצולים את הפלפלים במשך 10 דקות, עד שהגבינה מתחילה להינמס ופירורי הלחם משחימים.
|
חזרה |